Serviciul Salvamont Dâmboviţa a rămas fără maşinile din dotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii au ajuns să închirieze o maşină de la un particular, ca să poată acorda ajutor turiştilor aflaţi în dificultate, odată cu înfiinţarea Carpatmontana Serv SA.

Serviciul Salvamont Dâmboviţa a ajuns în pragul agoniei. Şi, asta, urmare înfiinţării SC Carpatmontane Serv SA, un mamut economic având ca asociaţi Consiliul Judeţean, cu 99,5% din acţiuni, şi SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa, cu 0,5%. Conform hotărârii de înfiinţare, Carpatmontana Serv îşi realizează obiectul de activitate – Hoteluri, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată - cu bunurile mobile şi imobile asigurate de Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate. Prima decizie a directorului Carpatmontana Serv, Emilian Sârbu, a fost aceea de a retrage la garaj toate autoturismele care deserveau Salvamontul. „Noi nu am preluat nicio activitate a acestui serviciu. Am preluat doar administratorul, doctorul şi un paznic. Am preluat şi maşinile fiindcă sunt ale Carpatmontana Serv SA. Reprezintă aportul Consiliul Judeţean la capitalul societăţii. Consiliul Judeţean ne-a dat aceste maşini şi vor fi utilizate de salariaţii noştri. Deocamdată, cei de la Salvamont nu sunt salariaţii noştri. Nu ştiu cu ce se descurcă. Nu este problema mea”, spune Emilian Sârbu.

Consiliul Judeţean a cerut să se returneze maşinile către Salvamont
Doru Diaconescu, coordonatorul Serviciului Salvamont, ne-a declarat că se află într-o criză fără precedent. A fost nevoit să închirieze de la un particular o Dacia pentru a putea patrula cât de cât zona montană, unde au început deja să vină turiştii. Autoturismul de teren Mitsubishi L200, care are instalate o staţie de emisie-recepţie şi o macara pentru intervenţie, zace la Târgovişte, în garajul Carpatmontana Serv. La fel, ATV-ul cu care se deplasau salvamontiştii în zonele greu accesibile. „Sâmbătă, după-amiază, s-a produs un accident pe traseul montan. O maşină a căzut în prăpastie. Am acţionat foarte greu, fiindcă nu am avut echipamentul adecvat pentru intervenţie. Sâmbătă-noaptea, în zona de corturi au apărut urşii. Nu am putut comunica fiindcă staţia radio este montată pe maşina care se găseşte în garaj, la Târgovişte”, spune Doru Diaconescu. Salvamontiştii au mai intervenit, tot pe jos, pentru a ajuta un cioban căruia i se făcuse rău pe Muntele Doamnei şi pentru scoate un turist care îşi fracturase un picior. Marin Antonescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, ne-a declarat că începând cu întâi iulie Serviciul Salvamont Dâmboviţa se va reorganiza. Cât priveşte criza dotărilor, va fi rezolvată în următoarele zile. Conducerea Consiliului Judeţean i-a solictat directorului Emilian Sârbu să returneze autoturismele către Salvamont.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite