Servicii de informare şi consiliere pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Astăzi, s-a lansat la Târgovişte un program social cu implicaţii naţionale. Este vorba despre realizarea unei reţele de centre de informare şi consiliere privind cariera, implementat de Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială şi OMV Petrom.

Proiectul vizează combaterea efectelor negative ale crizei demografice şi restructurării economice, prin facilitarea integrării pe piaţa muncii a persoanelor disponibilizate şi vine ca o continuare firească a unui proiect mai vechi, demarat în 2005, când Petrom a trecut prin restructurări.

Au fost înfiinţate atunci 15 centre de tranziţie privind cariera, dar care să cuprindă toate judeţele ţării. „S-a considerat că această investiţie trebuie să continue, chiar dacă Petrom nu mai are de gând să disponibilizeze. Acest proiect este singurul de anvergură naţională. Celelalte sunt regionale sau locale. Practic, vrem să ajutăm oamenii care, nu neapărat din vina lor, sunt şomeri”, spune Horaţiu Fufezan, consultant. Serviciile de informare şi consiliere oferite în cadrul celor 15 centre sunt puse la dispoziţia comunităţii - firme, autorităţi, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă - gratuit.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite