Serată literară „Serghei Esenin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serata literara
Serata literara

Acţiunea a fost organizată în cinstea jurnalistului Jozsef Pildner, iubitor al operelor poetului rus, şi au participat profesori de română, poeţi şi pictori. Aceştia s-au întâlnit ieri şi au vorbit pe marginea activităţii lui Serghei Esenin, vorbind, totodată, şi despre omul de cultură târgoviştean, care obişnuia să-i adune în astfel de seri literare.

Profesori de limba română, poeţi şi pictori târgovişteni au participat ieri la o serată literară „Serghei Esenin” organizată în cinstea jurnalistului Jozsef Pildner, mare pasionat al operelor poetului rus, în incinta Bibliotecii Judeţene.  „Scopul acestui eveniment a fost să păstrăm serile literare iniţiate la începutul anilor 2000 de către jurnalistul Jozsef Pildner. Seara s-a dovedit un regal de poezie şi de idei poetice. Toţi cei prezenţi au vorbit şi au expus idei pe marginea poeziilor lui Serghei Esenin, pe care «Bubu» îl iubea”, mărturiseşte Sorina Stan, profesor de română.  Seara literară a fost cumulată cu data naşterii poetului rus Serghei Esenin, care a fost pe 3 octombrie, iar cei peste 25 de profesori şi poeţi prezenţi la eveniment au citit şi recitat poezii, pe lângă comentariile făcute pe marginea operelor.
Serata literară a fost organizată de Asociaţia Cultural-Literară „Jozsef Pildner”, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” şi a durat mai bine de o oră. Prieteni buni şi apropiaţi ai jurnalistului târgoviştean, participanţii la eveniment au vorbit şi despre Jozsef Pildner, a cărui mamă, Dina Pildner, a fost prezentă în sală.
Organizatorii vor să mai pună bazele unor asemenea evenimente şi să continue şirul de serate literare. „Asemenea evenimente sunt binevenite pentru târgovişteni în ideea în care vrem la bibliotecă să extindem activităţile în toate sferele. A fost o acţiune de suflet, pentru că au făcut-o şi în memodia lui Pildner, care îi aduna în seri literare de rezonanţă”, spune Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”.

Se pun bazele unui club de lectură

Conducerea Bibliotecii Judeţene a luat iniţiativa de a înfiinţa un club de lectură pentru adolescenţii târgovişteni, în scopul de a promova literatura în rândul tinerilor. „Vor mai fi organizate astfel de serate pentru că vrem să punem în evidenţă nu numai titani ai literaturii universare, ci şi personalităţi ale culturii dâmboviţene. Clubul de lectură îl facem împreună cu adolescenţii, însă trebuie să vedem mai întâi care sunt domeniile lor de interes, să nu le propunem nişte cărţi care nu-i interesează”, mărturiseşte Carmen Vădan.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite