Semafoare inteligente, în zonele aglomerate ale Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea târgovişteană a găsit o nouă soluţie pentru a fluidiza traficul în zonele cu trafic intens: montarea unor semafoare „inteligente”, care vor fi acţionate de pietoni printr-o simplă apăsare de buton.

Acestea pot fi întâlnite deja în centrul oraşului, dar şi pe platforma industrială, la trecerile de pietoni de la Combinatul de Oţeluri Speciale şi Erdemir. Ieri, au fost montate alte două astfel de semafoare în Micro VI, la Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Pensii. „Avem aici un nod rutier extrem de important, având în vedere instituţiile publice care există în zonă. Din acest moment, traficul va fi mult mai fluid. Pietonii vor apăsa pe butonul semaforului, vor aştepta 18 secunde şi abia apoi vor avea la dispoziţie un minut ca să traverseze strada. Să nu creadă cineva că verdele va apărea instantaneu, imediat ce apeşi butonul semaforului”, precizează primarul Gabriel Boriga.

Culoarea verde apare după 18 secunde

Târgoviştenii apreciază pozitiv schimbarea. „Sunt binevenite aceste semafoare. Stăteam şi 10 minute până reuşeam să ieşim cu maşina din curtea Direcţiei de Sănătate Publică, fiindcă traficul este extrem de aglomerat. Acum, este altceva. Cele două semafoare sunt sincronizate şi ne permit să circulăm elegant”, spune Claudiu Dumitrescu, directorul DSP Dâmboviţa. Pietonii sunt şi ei mulţumiţi de investiţie, întrucât au terminat cu traversatul străzii la mica înţelegere.

Pentru cele patru semafoare inteligente puse în funcţiune ieri, administraţia locală a cheltuit 20.000 de lei. Următorul cartier în care se vor produce îmbunătăţiri în trafic este Microraionul IV, în zona Complexului „Diana”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite