Se schimbă băncile din parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Parcul Mitropoliei vor fi montate 50 de bănci noi din lemn de fag, mult mai rezistente ca cele vechi. Autorităţile locale spun că sunt mulţi răuvoitori în oraş care distrug tot ceea ce se face şi că acest fenomen este greu de stopat, chiar teribiliştii sunt amendaţi.

Administraţia locală schimbă faţa celor două parcuri mari târgoviştene. Băncile din Parcul Mitropoliei şi cel al Chindiei vor fi înlocuite cu unele noi, mult mai rezistente. Astfel, pentru început au fost achiziţionate 50 de bănci solide, confecţionate din gradele de lemn de fag dur, pentru care s-au cheltuit aproape 25.000 lei şi vor fi montate în Parcul Mitropiliei.  Băncile vechi au fost fie mâzgălite, fie rupte de către tineri teribilişti care, după cum acuză autorităţile locale, nu au altă treabă de făcut decât să distrugă ceea ce fac alţii. „Băncile noi sunt foarte bune, nu am mai preferat gradelele acelea de brad, am preferat unele de fag tratat. Sunt foarte solide şi nu cred că mai pot fi rupte aşa uşor. Încă nu s-a început montarea lor, lucrăm la un sistem de prindere cu nişte planşe”, a declarat pentru Adevărul de Seară Dănuţ Badea, administratorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte.

Băncile vechi, distruse de teribilişti

Angajaţii Direcţiei de Construcţii au început deja demontarea băncilor vechi, iar acestea vor fi duse la şantierul de construcţii, unde vor fi recondiţionate şi montate în alte zone ale oraşului. Dănuţ Badea spune că sunt mulţi răuvoitori în oraş care distrug atât băncile, cât şi coşurile de gunoi. „Răuvoitorii din oraş distrug tot ceea ce înseamnă mobilier stradal. Au mai fost amendaţi dintre aceştia, dar nu s-a rezolvat problema. Înainte aveam în fiecare noapte 10-15 coşuri de gunoi lovite sau distruse, acum s-a mai diminuat puţin fenomenul”, spune administratorul Direcţiei de Salubritate a Primăriei. Acesta susţine că fenomenul distrugerii poate fi stopat cu greu şi că este imposibil să se pună lângă fiecare bancă, coş de gunoi sau alt obiectiv construit de autorităţi câte un om care să le păzească, asta însemnând o cheltuială eniormă.
Băncile noi au o garanţie de doi ani oferită de producător şi în cazul în care se rup, acesta vine şi le schimbă cu unele noi.

Se schimbă şi coşurile de gunoi

Procesul prin care autorităţile locale vor să dea o altă faţă parcurilor din Târgovişte vizează şi schimbarea coşurilor de gunoi. „În locul coşurilor de gunoi din fibră de sticlă existente în Parcul Mitropoliei vor fi montate unele de metal cu gradele din lemn dur, foarte frumoase şi robuste, în jur de 50 de bucăţi. Vrem să schimbăm cu totul mobilierul stradal”, mărturiseşte Dănuţ Badea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite