Se prăbuşesc mormintele din cauza apei în Cimitirul central din Târgovişte. GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unele locuri, prin crăpăturile create se văd sicriere, încât ai senzaţia că trăieşti un film de groază.Groparii se iau cu mâinile de păr când văd că locurile de veci abia săpate se umplu cu apă în câteva minute.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Imagini desprinse parcă din filmele horror în Cimitirul central din Târgovişte! Zeci de morminte s-au prăbuşit. Ai impresia că răposaţii au fost scoşi din groapă. În unele locuri, prin surpătură, se văd însă sicriele.

Nu departe de acest sector macabru, altă problemă. Mormintele sunt acoperite de apă. Crucile plutesc sau au fost înghiţite de pământ. „Zici că vine sfârşitul lumii, maică. Nu am văzut aşa ceva de când mama m-a făcut. E un semn de la Dumnezeu. Nu se mai ocupă nimeni de cimitir. Cred că nici în Africa nu e aşa de rău”, spune o femeie care se ocupă de tămâiatul locurilor de veci.

No title

Se va construi un sistem de drenaj


Într-un alt colţ al Cimitirului central, câţiva gropari se chinuiau să sape loc de veci. Broboane de sudoare le curgeau pe feţe. Erau încordaţi la maximum. În câteva ore urma să aibe loc înmormântarea, iar ei nu dădeau înainte deloc. Din toate părţile năvălea apă în groapa proaspăt săpată.

„Uitaţi-vă ce este aici, cum vine apa peste noi. Nici dacă săpam un puţ nu se întâmpla aşa ceva. Ce să facem cu bietul răposat? Nu avem decât să-l băgăm aşa, în apă. Nu există altă soluţie”, răbufneşte unul dintre gropari, care se chinuia să scoată apa folosindu-se de o găleată.

Oamenii spun că zona în care a fost extins cimitiorul este mlăştinoasă. Apa bălteşte tot timpul. Mai spre margine, s-au dezvoltat în voie trestia şi papura. „Ar trebui găsită o soluţie de scurgere a apei, altfel nu scăpăm de problema asta”, spune un târgoviştean venit să aprindă o lumânare la căpătâiul celei care i-a stat alături 30 de ani.

Cei care şi-au cumpărat dreptul de folosinţă pentru locuri de veci spun că nu se plăteşte mult, dar ce folos? În asemenea condiţii, ar prefera un cimitir privat, ca să aibe siguranţa că răposaţii au parte cu adevărat de odihnă veşnică.

No title

Directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, ing. Dănuţ Badea, a fost la faţa locului şi caută soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii neplăcute. „Vom începe curăţarea terenului de vegetaţie, vom elimina apa cu ajutorul unor pompe, iar pentru a diminua infiltraţiile vom construi un sistem de drenaj, bazat pe puţuri de colectare”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Dănuţ Badea.

Tarife locuri de veci:

Concesiune pe 7 ani - 77 lei
Concesiune pe 25 de ani - 550 lei
Taxă întreţinere - 13 lei/an

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite