Şcoală de vară pentru copiii fără posibilităţi financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de elevi de la Şcoala Mihai Viteazul din Târgovişte vor trăi timp de zece zile o experienţă nouă în cadrul „Şcolii de vară” gândită de 10 dintre profesorii lor. Este vorba despre copii ai căror părinţi nu au posibilităţi materiale să-i trimită în tabără sau măcar în excursii de o zi.

„Au fost selectaţi cei care, pur şi simplu, nu au unde să-şi petreacă vacanţa. Este un program foarte diversificat care se va desfăşura în şcoală, la muzee şi la grădina zoologică. Iniţial, pusesem o limită de 20 de copii şi au venit părinţii să ne roage să primim mai mulţi. Aşa am ajuns la 40”, ne-a declarat învăţătoarea Gheorghiţa Stancu, coordonatoarea „Şcolii de vară”.

Jocuri educative şi ateliere de creaţie

Ideea organizării acestor activităţi educativ-distractive pe timpul vacanţei a pornit de la motto-ul unităţii de învăţământ: Dacă nu acum, când? Dacă nu aici, atunci unde? Dacă nu toţi, atunci cine?

Au răspuns favorabil iniţiativei cadrelor didactice Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, Primăria Târgovişte, Organizaţia „Salvaţi Copiii” şi Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească.



Copiii erau fericiţi. Ne-au spus la unison că se vor distra de minune vizitând muzeele din oraş, grădina zoologică şi făcând sport. „Mă plictisisem acasă. Ieşeam doar prin faţa blocului şi atât. Aici o să fie altceva. Am luat-o cu mine şi pe Ştefania, prietena mea cea mai bună, chiar dacă învaţă la o altă şcoală din oraş. Cred că o să fie frumos”, ne-a mărturisit Izabela.

În următoarele două săptămâni, vor avea parte de ateliere de pictură, colaj, modelaj, scriere literară, lectură şi teatru. Lucrările lor vor fi cuprinse la final într-o expoziţie şi vor fi autoevaluate. De asemenea, copiii vor face şi pe reporterii şi vor scrie Jurnalul „Şcolii de vară”.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite