„Şcoala de vară - o altfel de vacanţă”, Ulmi, ediţia a 2-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă este vacanţă, Biblioteca « Căpitan Andreescu » a fost gazda activităţii „Poveste despre Feminica cu Doamne de poveste”. Alături de doamne, au participat şi tineri voluntari, care de curând au ieşit din febra examenelor.

Considerând că dialogul între generaţii este benefic pentru cursanţii şcolii de vară, doamnele - membre ale „Clubului Feminica” au răspuns prezent invitaţiei bibliotecarei şi dorinţei cursanţilor de a le avea în mijlocul lor.

Introducerea a fost făcută de bibliotecară prin prezentarea unui colaj de imagini, din diferite locuri din Europa- Viena, Salzburg, Budapesta - făcute cu prilejul vizitei la Strasbourg. 

Apoi, doamnele au prezentat momente deosebite din viaţa lor, ce idealuri şi dorinţe au avut în copilărie, câte li s-au împlinit, întâmplări care le-a marcat destinul, bucuria de a povesti despre realizările copiilor lor şi i-au îndemnat atât pe cursanţi, cât şi pe voluntari, că  prin muncă şi învăţătură vor reuşi să-şi împlinească visurile.

Deoarece, o parte dintre voluntari au trăit febra examenelor, fie a testelor naţionale sau a bacalaureatului, apoi admiterea la liceu sau la facultate, am ţinut să-i facem cunoscuţi şi să-i felicităm pentru rezultatele obţinute. 

Invitatele au apreciat  activităţile Scolii de vară, au subliniat cât de important este pentru comunitate şi pentru  părinţii copiilor participanţi să ştie că aceştia au unde să-şi petreacă o parte din vacanţă, într-un mod  recreativ, dar şi instructiv în acelaşi timp. Au hotărât ca la următoarea ediţie a Şcolii de vară, din 2012, să dea o mână de ajutor, să se implice în desfăşurarea unor activităţi.

Au primit flori din partea cursanţilor, atât invitatele cât şi domnişoarele prezente la această activitate. La eveniment au fost prezenţi şi voluntari ai Bibliotecii Comunale « Căpitan Andreescu » Ulmi, care au ajutat bibliotecara în buna desfăşurare a acestei activităţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite