Scandalagiii, vânaţi de poliţişti şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au taxat comportamentul vulgar
Oamenii legii au taxat comportamentul vulgar

Vulgarităţile îi costă pe târgoviştenii scandalagii, care nu sunt iertaţi de reprezentanţii legii, care patrulează prin omunicipiu.

Locuitorii municipiului şi nu numai trebuie să aibă grijă cum vorbesc şi cum se comportă pe stradă. Poliţiştii şi jandarmii sunt cu ochii pe cei care înjură, ameninţă şi fac gesturi obscene, deranjând liniştea publică. Cristi este unul dintre cei care au fost amendaţi de poliţiştii comunitari. Elev la un liceu târgoviştean, el a fost prins făcând gălăgie în Parcul Mitropoliei. „Eram cu prietenii mei de la şcoală. Râdeam de unul dintre ei, că i-a dat prietenă-sa papucii. Noi mereu înjurăm şi facem unele gesturi. Nu ne pasă că se uită lumea la noi. Fiecare cu treaba lui! Dar ne-au văzut nişte comunitari. Au venit şi ne-au întrebat de unde suntem şi de ce facem gălăgie. Mi-au cerut buletinul, n-am vrut să-l scot. Până la urmă mi-au dat o amendă de 200 de lei. Acum trebuie să strâng cureaua, să-i plătesc, să nu afle ai mei”, ne-a povestit tânărul.

Amenzi de peste 120.000 de lei în ultimele două luni
Comportamentul vulgar este taxat de poliţişti şi jandarmi. Mai ales că persoanele în cauză refuză de cele mai multe ori să se legitimeze, ceea ce le agravează situaţia. În ultimele două luni poliţiştii şi jandarmii dâmboviţeni au strâns peste 120.000 de lei, în urma amenzilor aplicate pentru tulburarea ordinii publice. În decembrie şi ianuarie, poliţiştii au aplicat în Târgovişte 243 de sancţiuni celor care au adus injurii şi au ameninţat cetăţenii, cumulul amenzilor ajungând la 58.200 de lei. Amenzile sunt între 100 şi 1000 de lei. Poliţiştii comunitari s-au confruntat, şi ei, cu cetăţeni sandalagii, chiar mai mulţi decât în decembrie. „Luna aceasta am aplicat 53 de sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu 11 mai multe decat luna trecută. Valoarea amenzilor este de 12.200 de lei”, ne-a declarat Constantin Tomescu, şef Serviciul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare din Târgovişte.
Cetăţenii spun că acţiunile jandarmilor şi poliţiştilor ar trebui să continue pentru asigurarea ordinii în oraş. „Sunt mulţi care vorbesc urât şi fac semne obscene pe stradă. Şi tinerii, şi oameni mari. E foarte bine să-i amendeze, să îi pună să plătească. Poate aşa se mai potolesc şi ajungem şi noi să fim o ţară civilizată”, este de părere doamna Mihaela, în vârstă de 52 de ani, din Târgovişte.

Jandarmii au strâns 25.000 de lei din amenzi, pe ianaurie
„Şi eu am fost surprins de numărul sancţiunilor din luna aceasta, care încă nu s-a încheiat. Au fost acordate 86 de amenzi şi 79 de avertismente, în condiţiile în care luna trecută, per total, numărul lor a fost de 87 – 50 de amenzi şi 37 de avertismente. Jandarmii au intervenit în diverse situaţii, cele mai multe au fost scandaluri în locuri publice, pe stradă, în preajma localurilor şi chiar în parcuri, unde cetăţenii au deranjat liniştea şi ordinea publică prin injurii, gesturii obscene şi ameninţări”, a declarat locotenent Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvând al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite