Sărbătoarea Recoltei în inima Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosferă de târg, astăzi, în inima Târgoviştei! Zeci de producători agricoli veniţi din Băleni, Lunguleţu, Slobozia-Moară,Voineşti, Malu-Cu Flori, Poiana, au expus pentru publicul interesat legume, fructe, flori de sezon, conserve preparate în gospodării după reţete originale

Este o revenire interesantă, optimistă, acum, într-un an de criză.”Ziua Recoltei” nu s-a mai celebrat în Tîrgovişte de ani de zile. Ansamblurile artistice populare, dansatori, interpreţi au încercat să mai dezmorţească un pic atmosfera de toamnă rece şi de sărăcie.


Oamenii s-au mirat de amploarea care s-a dat evenimentului, acum, într-un an de criză.,,Probabil, s-au gândit să ne arate că suntem totuşi o ţară bogată, dar, avem conducători slabi,” ne-a spus Ion Gheorghe, din Târgovişte. S-au remarcat de la distanţă pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei, standurile cu mere fiind admirate de toată suflarea prezentă la târg. Ion Oprea, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor Dâmboviţeni, a adus sucul de mere pur, fabricat cu ajutorul instalaţiei recent achiziţionate din Germania.
Gospodinele s-au mirat văzând că, acum, aproape în prag de iarnă, agricultorii din Corneşti au adus pepeni culeşi din câmp. Nu au lipsit de la eveniment nici crescătorii de animale, din zona de nord a judeţului, târgoviştenii putând admira dar şi achiziţiona, o sumedenie de preparate din lapte. Organizatorii, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Primăria Târgovişte şi Camera Agricolă, vor să permanentizeze acestă sărbătoare, ba chiar, să se desfăşoare de mai multe ori pe an.,,Suntem un judeţ bogat, cu oameni muncitori, este  păcat ca roadele muncii lor să nu fie admirate de noi toţi”, a spus prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite