Târgovişte: Sărbătoarea Drapelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua de 26 iunie este declarată Ziua Drapelului. Ca în fiecare an, la Târgovişte, autorităţile şi cetăţenii au intonat imnul ţării şi au înălţat tricolorul.

Manifestările dedicate Zilei Drapelului au început chiar de la primele ore ale dimineţii. Primul moment a fost cel al sfinţirii drapelului la Mitropolia din Târgovişte. Zeci de oameni s-au adunat în faţa bisericii pentru a se ruga şi a aduce un omagiu tricolorului. “Am venit aici din patriotism. Din păcate, nu mai sunt mulţi oameni care să fie mânaţi de acest sentiment. Tinerii din ziua de azi nu mai ştiu ce e aia ţară, ce e ăla imn sau drapel. Eu iubesc ţara asta şi vreau să fiu prezent la toate manifestările legate de ţara mea”, spune Marcel Popa, un târgoviştean de 82 de ani.

Autorităţile au avut discursuri scurte

Imediat după sfinţirea drapelului la Catedrala Mitropolitană, oamenii s-au deplasat către Piaţa Tricolorului. Aici a avut loc primirea oficialităţilor de către Garda de Onoare şi s-a intonat Imnul de Stat. Aproape 100 de locuitori ai oraşului au participat la intonarea Imnului de Stat. Mai mulţi tineri aflaţi în zonă au arătat că nu le păsa de momentul patriotic. Au urmat alocuţiunile autorităţilor. Toţi cei prezenţi au avut parte de discursuri scurte şi concise.

Lacrimi la înălţarea drapelului

Momentul culminant al manifestărilor a fost înălţarea Tricolorului. Adunarea a privit acest moment solemn în acordurile fanfarei. Câţiva dintre târgoviştenii mai bătrâni au vărsat lacrimi în momentul în care drapelul a început să fluture în vânt. “Mereu sunt aici, la 26 iunie. Nu ştiu sigur de ce, dar Ziua Drapelului înseamnă mult pentru mine. Poate pentru faptul că bunicul meu a fost prezent, în 1848, la decretarea Tricolorului”, spune Andrei Mircea, unul dintre târgoviştenii prezenţi la manifestări.

Manifestările dedicate drapelului de stat s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite