Târgovişte: Sărbătoare haiducească la Vulcana Băi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flăcăii satului se vor întrece în aruncat la ţintă sau trasul cu sfoara. În zonă, va fi organizat şi un iarmaroc, iar spre seară va fi încins un foc haiducesc. Aceasta este prima manifestare de acest gen din judeţul Dâmboviţa.

Iubitorii de petreceri în aer liber sunt aşteptaţi, mâine şi poimâine, la Vulcana Băi la o petrecere haiducească. Este prima manifestare de acest gen organizată în judeţul Dâmboviţa. Vor avea loc întreceri haiduceşti, o paradă a costumelor populare şi spectacole folclorice.

Mâine, la ora 16, 30, va avea loc la Casa de Cultură „Ion Minulescu” din Vulcana Băi o întâlnire de suflet cu seniorii comunei şi cu tinerii care au împlinit 18 ani de la ultima sărbătoare până acum. Vor fi prezenţi şi dascălii şcolilor din zonă, iar elevii merituoşi vor primi diploma de apreciere din partea autorităţilor locale.

Momentul va fi urmat de un spectacol susţinut de Camelia Conovici, Marian Stere, Victor Mihalache şi Ansamblul „Junii Valahi”.

Foc haiducesc în poiană

Pe înserat, cu mic cu mare, fiii satului şi oaspeţii de pretutindeni vor participa la un foc haiducesc. Muzica va răsuna până spre miezul nopţii, iar participanţii vor fi invitaţi la dans, după moelul balurilor de odinioară.
Întreceri pentru flăcăii satului

Petrecerea va continua, luni, cu întreceri haiduceşti. Bărbaţii vor fi provocaţi să se întreacă în concursuri de tras la ţintă, de tras cu frânghia sau la trânte într-un spaţiu special amenajat cu nisip. Învingătorii vor fi recompensaţi cu fripturi, halbe de bere sau sticle de vin.

“În zonă, cu ceva vreme în urmă, hălăduiau haiducii. Ne-am propus să reînviem o tradiţie care îşi propune să scoată din banal manifestările dedicate Zilei Comunei. Sperăm noi că astfel vom reuşi să menţinem viu interesul oamenilor”, a declarat Victor Mihalache, producătorul executiv al manifestării.

Spectacol pentru copii şi oameni mari

Actorii Teatrului „Junior” îi vor ţine în priză pe mai micii participanţi la acţiuni. La ora 16.30, toţi cei prezenţi sunt invitaţi la spectacolul „Amintire cu haiduci”. Vor cânta Grupul „Nemuritorii”, Elisabeta Turcu, Camelia Conovici, Mitică Tavă, Lucia Geambaşu şi Marian Stere.

Din  zonă, nu vor lipsi nici comercianţii de obiecte de artizanat, de produse alimentare sau obiecte de décor, adunaţi într-un adevărat iarmaroc. Grătarele se vor încinge, iar micii şi frigăriule vor sfârâi. Totul va fi udat cu bere din belşug.
Aşadar, târgoviştenii care vor dori să petreacă de Sfinţii Petru şi Pavel, în aer liber, pot merge la Vulcana Băi, la numai 20 de km de municipiul reşedinţă de judeţ, pe drumul spre Pucioasa. 
 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite