Târgovişte: Săptămână neagră pe şoselele dâmboviţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Săptămână neagră pe şoselele dâmboviţene
Târgovişte: Săptămână neagră pe şoselele dâmboviţene

Neacordarea priorităţii, traversarea prin loc nepermis şi neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic au fost cauzele principale ale accidentelor care au însângerat şoselele dâmboviţene. Patru persoane au murit în ultimele şapte zile ca urmare a accidentelor rutiere

Ultimul accident grav de circulaţie s-a petrecut ieri după-amiază, pe DN7, în zona localităţii dâmboviţene Mătăsaru. Două persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, în accident fiind implicate trei maşini şi o căruţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agentul Andreea Mihălăchioiu, şoferul unui microbuz, care se afla împreună cu o altă persoană, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de o Dacia Logan, iar cele două maşini s-au ciocnit. Ulterior, autoturismul Dacia a fost proiectat într-o căruţă care circula în faţa sa, ambele vehicule ajungând într-un şanţ.
Microbuzul a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism BMW care circulă regulamentar dinspre Găeşti. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa şoferul BMW-ului şi un alt bărbat din acelaşi autoturism. Conform sursei citate, au fost răniţi căruţaşul şi soţia sa, şoferul Daciei, şoferul maşinii care a provocat accidentul şi pasagerul din această maşină. Răniţii au fost duşi la Spitalul Orăşenesc Găeşti, iar acum sunt în stare stabilă. Circulaţia rutieră pe DN7 Bucureşti - Piteşti a fost blocată în ambele sensuri din cauza accidentului, iar traficul a revenit la normal după aproximativ o oră.

„Mulţi nu sunt atenţi“

Acesta este al treilea accident soldat cu victime din ultimele şapte zile. Seria neagră a început cu motociclistul accidentat mortal în Târgovişte de un şofer de 66 de ani, care nu a acordat prioritate unui grup de motociclişti care circula regulamentar din sens opus.
Un alt accident soldat cu un mort s-a petrecut pe Calea Bucureşti. Victima, în vârstă de 78 de ani, a traversat strada fără să se asigure şi a fost lovit de o maşină.

„În ultima vreme parcă sunt din ce în ce mai multe accidente. Nici nu mai ştii pe unde să mergi, nici ca pieton, nici ca şofer. Se întâmplă fel de fel de porcării pentru că mulţi nu sunt atenţi, şoferii au viteză, iar pietonii traversează aiurea“, spune Octav Bunea, un şofer profesionit din Târgovişte care are carnet de conducere de peste 30 de ani.

Sfaturile poliştilor pentru pietoni
:

Pentru prevenirea accidentele rutiere în care sunt implicaţi pietonii, poliţia recomandă ca aceştia să circule numai pe trotuare, să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar, în lipsa acestuia, pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite