Şansă pentru pensionarii pasionaţi de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia pot urma un curs IT la Biblioteca Judeţeană “Ion Heliade Rădulescu”. Doar zece persoane de vârsta a treia se vor putea înscrie, momentan, la cursurile care se vor desfăşura la sediul bibliotecii din Str. Stelea, Nr.2, Târgovişte, după care, cursurile vor fi extinse.

Pensionarii care vor să înveţe să tehnoredacteze un document, să trimită e-mailuri sau pur şi simplu să navigheze pe internet, o pot face la Biblioteca Judeţeană din Târgovişte. Reprezentanţii instituţiei au dat startul înscrierilor pentru cursurile IT, special destinate persoanelor de vârsta a treia.

“Cursurile vor consta în învăţarea tehnoredactării unui document, folosirea poştei electronice, navigarea pe Internet şi realizarea de povestiri digitale, pentru persoanele de vârsta a treia. Pe lângă copii şi tineri, bătrânii ne impresionează foarte mult prin faptul că într-o privire şi printre riduri, ei îşi oglindesc o viaţă întreagă, o înţelepciune şi o experienţă de viaţă trăită cu demnitate, pe care noi trebuie să o apreciem”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Carmen Vădan, directoarea Bibliotecii Judeţene.

Cursul este gratuit

Cursul este gratuit şi va avea loc în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene. Persoanele trebuie să aibă cel puţin 50 de ani pentru a putea fi primite la cursuri. “Vrem să extindem cursurile de perfecţionare şi pentru cetăţenii dâmboviţeni. Ne-am gândit să facem pentru început, cursuri cu pensionarii, pentru că am fost surprinşi să vedem că la calculatoare cu acces pentru public, amplasate la noi, vin mai mult persoane adulte şi persoane de vârsta a treia care nu au apucat să înveţe să folosească un calculator. Vom organiza iniţial grupe de câte zece participanţi, după care vom extinde programul”, a mai spus Vădan.

Cursul durează trei săptămâni

Pentru a deprinde tainele navigării pe internet sau a tehnoredactării unui document, împătimiţii calculatoarelor au nevoie de câte trei ore pe zi, timp de trei săptămâni.  “Stau în medie, aproximativ trei ore pe zi în faţa calculatorului. De cele mai multe ori stau pe internet şi verific ce subiecte mai abordează presa naţională dar şi cea locală. Îmi place să stau la calculator şi chiar mă relaxez. O să particip şi eu la cursurile organizate de Biblioteca Judeţeană”, ne-a povestit Cornel Albuleţ, un târgoviştean în vârstă de 61 de ani.

Înscrierile se vor face la secretariatul Bibliotecii Judetene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovita, Str. Stelea, Nr.2, Târgovişte sau la telefon 0245.612.316, între orele 09.00-15.00, până pe 20 mai.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite