Sâmbătă avem “Tacâmuri de pui”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii repetă de zor pentru premiera spectacolului
Actorii repetă de zor pentru premiera spectacolului

Târgoviştenii sunt invitaţi la Teatrul “Tony Bulandra”, la primul spectacol în premieră a anului 2010. Piesa nu este recomandată minorilor sub 15 ani, deoarece este folosit un limbaj vulgar, iar personajele au comportament indecent.

Târgoviştenii sunt invitaţi sâmbătă seară, de la ora 19:00,  la un spectacol în premieră.  Este vorba despre “Tacâmuri de pui”, piesă care înlocuieşte “Visul unei nopţi de vară”, anunţată că se joacă această zi.  Sub regia lui Florin Gabriel Ionescu, “Tacâmuri de pui” de Spyro Gyorgy  este o dramă domestică amară şi are în centru un tânăr delincvent, dezamăgit de reîntâlnirea mult dorită cu tatăl său alcoolic.
Nerecomandat minorilor sub 15 ani
“Tacâmuri de pui” este cel mai cunoscut text al autorului maghiar şi este scris cu dezinvoltură, având un limbaj cu o vulgaritate intenţionată şi cu personaje cu un comportament obscen. De aceea, nu este recomandată minorilor sub 15 ani. “Stilul avangardist al autorului, care include limbaj licenţios şi personaje cu comportament indecent, este o particularitate a spectacolului care trebuie luată în considerare şi de către publicul târgoviştean”, spune Marta Bănescu, purtătorul de cuvânt al teatrului. Piesa identifică şi urmăreşte un tip de conflict şi de aici o lume recunoscută  dincolo de orice civilizaţii şi culturi. Spectacolul a mai fost montat în România la Teatrul Bulandra din Bucureşti şi a avut mare succes la public.
Pentru a doua oară în Târgovişte
Regizorul Florin Gabriel Ionescu a mai fost invitat şi în 2005  la teatrul “Tony Bulandra”, când a montat piesa “Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare. Scenografia este semnată de către Mihai Constantin Ranin, directorul teatrului, iar costumele sunt create de către Maria Nicola, una dintre cele mai cunoscute actriţe ale scenei târgoviştene. Corneliu Jipa, Sebastian Bălăşoiu, Radu Câmpean sunt doar o parte din distribuţia spectacolului.
Deşi abia pusă în scenă, piesa va merge în curând la un festival de teatru în Ungaria. “ Cu această nouă producţie, Teatrul Tony Bulandra va participa,  la sfârşitul lunii mai, la prima ediţie a festivalului de la Szekszard– Ungaria, festival de teatru ce promovează spectacole cu texte ale dramaturgilor maghiari, jucate in altă limbă”, a mai adăugat Marta Bănescu.
Preţul unui bilet la piesa în premieră este de 15 lei, iar redus pentru copii, elevi şi pensionari este de 10 lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite