Sălile de sport, soluţie pentru kilogramele în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălile de sport, soluţie pentru kilogramele în plus
Sălile de sport, soluţie pentru kilogramele în plus

Alimentaţia prea bogată în grasimi şi zahăr trimit oamenii la sală. Pe lângă un abonament la sală, târgoviştenii trebuie să ţină cont şi de o alimentaţie sănătoasă, o dietă bogată în minerale şi vitamine.

După excesele alimentare din timpul sărbătorilor de iarnă, târgoviştenii apelează la sălile de sport pentru a scăpa de kilogramele în plus. Cei care au cedat tentaţiilor culinare şi au uitat pentru câteva zile numărul mare de calorii "înghiţite", trebuie să dea socoteală pentru cele câteva kilograme acumulate în plus. Pofticioşii sunt nevoiţi acum să depună efort pentru a reveni la un stil de viaţă sănătos şi la o siluetă de invidiat. “Alimentaţia prea bogată în grăsimi şi zahăr adaugă cu uşurinţă unul sau două kilograme în plus pe lângă cele care se acumulează de obicei în anotimpul de iarnă. Cea mai frumoasă haină e chiar corpul tău, iar dacă o menţii sau retuşezi este nevoie în primul rând de voinţă şi puţin efort”, spune Andreea de la sala de forţă de la Polivalentă.

Tinerii merg la sală

Majoritatea târgoviştenilor care merg la sălile de fitness din oraş sunt tineri, tineri care pun mare preţ pe aspectul fizic. “Contează cum arăţi pentru că dacă nu-ţi respecţi corpul nici cei din jur nu te vor respecta. De sărbători am mâncat cam mult şi nici nu am făcut sport aşa că acum trebuie să muncesc puţin pentru a ajunge la formele mele anterioare. În plus un bărbat trebuie să aibă şi ceva muşchi pentru a atrage fetele”, spune George un tânăr de 24 de ani.
Angajaţii sălilor de fitness din Târgovişte spun că se aşteaptă să aibă un număr mare de clienţi în această perioadă pentru că aşa se întâmplă după petreceri. “După fiecare sărbătoare, că e Paşte, Crăciun sau Revelion, oamenii vin în număr mai mare la sală. Este bine să repare ce au distrus în timpul petrecerilor, aceştia făcând abuz de grăsimi şi dulciuri”, spune Cristi,  instructor la o sala de forţă din micro XII.

Dietă sănătoasă după sărbători

Meniul de Crăciun a adus kilograme în plus iar acum după sărbători mulţi târgovişteni caută rezolvarea într-o sală de fitness. Aceştia trebuie să afle că forţa nu ajută la nimic dacă nu se ţine cont şi de alimentaţie. Specialiştii spun că după sărbători este nevoie de o dietă sănătoasă. Tocmai de aceea, ianuarie este o lună foarte bună pentru o cură de detoxifiere a organismului, o cură bogată în vitamine şi minerale, care să readucă pofta de viaţă şi sănătatea de fier. “Exerciţiile fizice însoţite de o dietă sănătoasă ajută pe oricine să scape de kilogramele în plus. În principal, curele de detoxifiere se bazează pe alimente naturale, fructe şi legume, care să restabilească echilibrul organismului, ajutând ficatul şi rinichii să funcţioneze mai bine”, spune Carmen Mihăiescu, nutriţionist.

Elevii ţi studenţii plătesc mai puţin

“Abonamentul la sală costă mai puţin pentru elevi şi studenţi, aceştia plătind 45 de lei. Ceilalţi dau pentru un abonament 70 de lei”, spune George, instructor la Daso Cado.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite