Salariaţii de la Psihiatrie, trei ore de protest în faţa Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii de la Psihiatrie, trei ore de protest în faţa Consiliului Judeţean
Salariaţii de la Psihiatrie, trei ore de protest în faţa Consiliului Judeţean

Scandalul declanşat de ideea de reorganizare a spitalelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean ca secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte pare să fie abia la început.

Astăzi, după-amiază, medicii, cadrele medii şi personalul auxiliar de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Municipal Târgovişte s-au aflat pentru a doua oară în faţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Zvonurile care dau ca iminentă desfiinţarea secţiei şi mutarea acesteia la Spitalul de la Ochiuri - Gura Ocniţei au tensionat întreg colectivul.

„Mitingul de azi este primul din cadrul unui întreg complex de proteste prin care vrem să ne exprimăm împotriva atitudinii de discriminare şi stigmatizare care este la modă în acest judeţ de 20 de ani. De fiecare dată s-au luat măsuri împotriva Psihiatriei. Desfiinţăm spitale, cum a fost în 2004 - Spitalul Bucşani. Desfiinţăm în 2007 singurul cabinet de psihiatrie al Spitalului Judeţean, la cererea managerilor actuali ai spitalului şi a Direcţiei de Sănătate de atunci, prin doamna Lavinia Ionescu.

Au cerut ministrului Sănătăţii ca Spitalul Judeţean Dâmboviţa să fie singurul spital judeţean din ţară care să nu aibă nici măcar un medic psihiatru într-un spital general şi ne-am trezit peste noapte mutaţi în componenţa Spitalului Municipal. Ni s-a spus că aşa a hotărât ministrul. Ori, se ştie foarte bine  că ministrul avizează sau nu ceva ce se cere din teritoriu.

No title

Acum, aceeaşi directori din 2007 or să ceară printr-un act administrativ mutarea noastră la Gura Ocniţei şi nu au nevoie decât de avizul Ministerului Sănătăţii. Îl rugăm public pe ministrul Sănătăţii, ăsta este scopul mitingului, să nu avizeze favorabil proiectul de hotărâre pentru că ne discriminează şi încalcă Legea pacientului psihic şi Cartea Verde - legislaţie europeană, încalcă reforma în sănătatea mintală”, spune dr. Lorentina Florescu, şefa Secţiei Psihiatrie.


Oamenii cer ministrului Sănătăţii să nu avizeze desfiinţarea secţiei şi mutarea la Gura Ocniţei

La urechile angajaţilor de la Psihiatrie au ajuns informaţii cum că mutarea lor la Gura Ocniţei este musai, fiindcă în spaţiile moderne de la Platformă ar trebui să fie transferată Secţia Boli Infecţioase. Clădirea din centru unde funcţionează încă Infecţioasele ar avea o altă destinaţie, încă necunoscută de ei, motiv pentru care ar trebui debarasată rapid.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu, a trecut câteva minute şi a stat de vorbă cu protestatarii. I-a asigurat că lucrurile vor fi judecate aşa cum trebuie. Dar, celor de faţă nu li s-a părut prea convingător, atâta timp cât a spus că decizia este a lumii medicale. Ori, ei tocmai în conducerea medicală a Spitalului Judeţean nu au încredere.

No title

Ar fi dorit din partea preşedintelui Popescu o implicare fermă, nu pasarea responsabilităţii către persoanele care în 2007 au cerut desfiinţarea singurului cabinet de psihiatrie care exista în Spitalul Judeţean. Foarte uşor, pot cere ministrului în 2010 desfiinţarea Secţiei Psihiatrie şi o aşa-zisă mutare la Gura Ocniţei.

Salariaţii de la Psihiatrie sunt hotărâţi să protesteze săptămânal în faţa Consiliului Judeţean, până când doleanţele lor vor fi luate în discuţie şi rezolvate favorabil.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite