Salariaţii Direcţiei de Construcţii din Primăria Târgovişte, lăsaţi pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii trebuie să plece acasă, pentru ca organigrama Primăriei Târgovişte să se încadreze în baremurile de personal impuse de Guvern. Aleşii social-democraţi au votat împotriva transformării Direcţiei de Construcţii în societate comercială, nefiind de acord cu propunerea pentru reprezentantul în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Cei 99 de angajaţi nu mai au locuri de muncă, urmare desfiinţării, începând cu 1 ianuarie 2011, a Direcţiei de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte,  după ce Finanţele Publice Dâmboviţa au „tras de urechi” administraţia, pentru că a depăşit numărul total de posturi impus prin O.U.G. 63/2010.

Executivul târgoviştean a găsit rapid o soluţie pentru ca oamenii să nu rămână pe drumuri, mai ales că respectiva structură se autofinanţează prin lucrările executate, neavând nevoie de alocări din bugetul oraşului, respectiv transformarea Direcţiei de Construcţii în societate comercială, cu acţionar majoritar Consiliul Local Târgovişte.

S-au împotmolit la AGA


Ieri, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea S.C. Municipal Construct S.A. nu a întrunit însă numărul de voturi necesar pentru a fi pus în practică. Au votat împotrivă cei cinci consilieri PSD.

„Am fost de acord cu toate punctele, mai puţin cu modul cum s-a desemnat reprezentantul în Adunarea Generală a Acţionarilor. După toate regulile democratice, această persoană trebuia propusă în plen, nu să se vină cu listuţa. Putea foarte bine să se accepte mai multe propuneri şi să se voteze. Practic, noi nu suntem împotriva înfiinţării acestei societăţi, dar vrem să se respecte legea”, explică Marieta Diculescu.

De partea cealaltă, primarul Gabriel Boriga îi acuză pe aleşii care s-au exprimat împotrivă că s-au ghidat după interese meschine, politice. „Gest mai cinic decât cel de astăzi, rar mi-a fost dat să văd. Aceşti cinci consilieri au demonstrat că nu sunt oameni, călcând în picioare 99 de familii care rămân fără venituri în miez de iarnă”, susţine Gabriel Boriga.

Conducerea Direcţiei de Construcţii din cadrul Primăriei Târgovişte spune că angajaţii sunt hotărâţi să protesteze în stradă, dacă situaţia lor nu va fi rezolvată.

„Am rămas cu 99 de salariaţi, după ce în noiembrie s-au operat restructurări şi au fost disponibilizaţi 43 de oameni. Unitatea noastră execută pentru Primărie toate tipurile de lucrări de construcţii-montaj. Avem comenzi prin care putem asigura veniturile tututor angajaţilor. Transformarea în societate comercială ne va asigura o mobilitate şi mai mare, fiindcă vom putea să încheiem contracte şi cu mediul privat”, afirmă ing. Mihai Olaru, directorul Direcţiei de Construcţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite