Sala de sport din Aninoasa găzduieşte astăzi Olimpiada Sportului Şcolar la Handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Rizescu
Ovidiu Rizescu

Sala de Sport din localitatea Aninoasa, judeţul Dâmboviţa, va găzdui mâine, faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar la Handbal, la care participă opt echipe. Sportivii din localităţile Băleni, Dărmăneşti, Glodeni, Jugureni, Petreşti, Pucheni şi Văcăreşti vor avea însă de înfruntat o echipă bine pregătită, Aninoasa, al cărei antrenor este renumitul profesor Ovidiu Rizescu.

Competiţia este organizată pentru sportivi nelegitimaţi la ramura de sport pentru care se organizează concursul, elevi care să nu facă parte din grupele sportive ale asociaţiilor şi cluburilor implicate deja în activitatea de performanţă.

După ce a activat 45 de ani ca profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala din Glodeni, Ovidiu Rizescu a făcut o serie de propuneri pentru  revitalizarea acestui segment extrem de important la nivelul selecţiei şi al educaţiei.

Printre propunerile lui Ovidiu Rizescu se numără mărirea numărului de ore de sport de la două la trei, plus una colectivă săptămânală, care să fie cuprinse în norma didactică, înfiinţarea unor clase cu profil sportiv pe ramuri de sport şi la şcolile gimnaziale din mediul rural şi, mai ales, modificarea regulamentului Olimpiadei Naţionale a Sportului şcolar.

Acesta a subliniat că prin pregătirea elevilor din mediul rural cu cadre didactice specializate pe ramuri de sport, care au calendar sportiv specializat, condiţii de bază materială şi sportivă net superioară, s-ar face economii bugetare, nemaifiind necesare cele două competiţii actuale, una pentru mediul rural şi alta pentru cel urban, ci numai una singură pentru ambele medii, la care şansele ar fi egale din punct de vedere al pregătirii.

Pe de altă parte, profesorul a remarcat că din ce în ce mai puţine echipe şcolare participă la etapele judeţene şi interjudeţene din cauza lipsurilor materiale, lucru care nu s-ar mai întâmpla dacă Ministerul Educaţiei ar finanţa cheltuielile de transport, masă, cazare, arbitraj şi asistenţă medicală.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite