SURPRIZĂ: Electrica nu încasează gunoiul la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea a fost dictată de faptul că administraţia locală nu a definitivat baza de date. Până la o nouă dispoziţie a Primăriei, banii pentru gunoi vor fi plătiţi la Compania de Apă şi Serviciul Taxe şi Impozite. Momentan, casieriţele de la fostul RAGC refuză încasarea.

Abia se obişnuiseră târgoviştenii cu ideea că vor regăsi pe factura de curent şi contravaloarea taxei de habitat, instituită de autorităţi pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer, în sumă de 16 lei lunar, că au şi apărut surprizele.

Electrica SA a înştiinţat zilele acestea populaţia că, la cererea Primăriei Târgovişte, a amânat facturarea şi încasarea taxei de habitat. Până la o nouă dispoziţie a administraţiei locale, banii pentru gunoi vor fi plătiţi la Compania de Apă, precizează Mihai Beu, director comercial Electrica Furnizare Muntenia Nord.

La ghişeele fostului RAGC însă târgoviştenilor li s-a refuzat încasarea. Oamenilor li se cere să aştepte factura de curent. Casieriţele habar nu au că de fapt Electrica, deşi a încheiat un contract de prestări servicii în acest sens, nu se achită de obligaţii, fiindcă nu a primit documentaţia necesară din partea administraţiei locale.

„Mi-am rupt picioarele din micro VI până aici, în Micro XII, ca să plătesc. Nu vreau să rămân dator, chiar dacă nu sunt de acord cu taxa asta. Prefer să aibe Primăria să-mi dea bani, dacă va pierde procesul, decât să adun eu cine ştie ce sumă. Am o pensie de doar 450 de lei. Nu-mi permit să acumulez restanţe”, spune târgovişteanul Tudor Simion.

Primarul nu vrea degringoladă


Târgoviştenii mai informaţi cred că Primăria ar aştepta definitivarea procesului intentat de mai mulţi locuitori pentru anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 108/24.06.2010, privind aprobarea taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare, în cuantum de 16 lei/lună/gospodărie.

image

Pe fond, instanţa Tribunalului Dâmboviţa a dat câştig reclamanţilor şi a anulat hotărârea atacată. Primăria Târgovişte a înaintat recurs, dosarul ajungând pe masa de lucru a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti.

Primarul Gabriel Boriga spune că toată această situaţie a fost cauzată de nedefinitivarea bazei de date, nicidecum de procesul cu târgoviştenii. Edilul nu vrea să creeze degringoladă, iar transferul către Electrica să se facă ordonat.

„Până la preluarea încasării de către furnizorul de electricitate, taxa de habitat se va plăti în continuare la ghişeele Companiei de Apă şi ale Serviciului Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Târgovişte”, afirmă Gabriel Boriga. Cât priveşte refuzul casieriţelor de la RAGC de a încasa taxa de habitat, edilul spune că se va informa şi va remedia acest inconvenient creat probabil din cauza vreunei neînţelegeri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite