STRATEGIE: 1.500 de elevi şi 300 de adulţi vor fi aduşi la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 8 aprilie, se va organiza la Târgovişte, o campanie de conştientizare a importanţei educaţiei, în vederea prevenirii abandonului şcolar şi reintegrării în sistemul educaţional a persoanelor care au părăsit de timpuriu şcoala.

Sunt vizaţi 1.500 de elevi şi 300 de adulţi. Pe parcursul celor 36 de luni de implementare a proiectului european "Educaţia, şansa noastră pentru un viitor comun", se vor realiza strategii, planuri şi programe care să contribuie la prevenirea fi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.

Obiectivele campaniei de conştientizare sunt: creşterea gradului de implicare al autorităţilor şi instituţiilor publice locale în soluţionarea situaţiilor de abandon sau risc de abandon şcolar, sensibilizarea sporită a factorilor de decizie de la nivel central şi local cu privire la dimensiunea abandonului şcolar şi a efectelor negative ale acestui abandon asupra individului şi societăţii, implicarea sistemului familial/educaţional în conştientizarea importanţei educaţiei pentru o persoană.

În perioada aprilie-mai, o caravană informaţională va ajunge în toate instituţiile de învăţământ care au înregistraţi elevi ce fac parte din grupul ţintă al proiectului, adică tineri care prezintă un risc de părăsire timpurie a şcolii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite