SPECTACOLE Trupa Sistem promovează Curtea Domnească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu, care vizează scoaterea din anonimat a nouă obiective turistice din România. La concertele din 10 şi 11 septembrie, sunt aşteptaţi să participe cel 30.000 de turişti români şi străini. Se vor organiza de asemenea ateliere de creaţie şi expoziţi cu iz medieval, ca-n vremea lui Vodă Ţepeş.

„Mă bucur că ideea unui artist, născută într-o dimineaţă sub duş, se concretizează”, a mărturisit ieri, la Târgovişte, Zoltan Toth, solistul Trupei Sistem, cel care a reuşit prin ONG-ul pe care-l deţine să obţină un milion de lei, fonduri europene nerambursabile, cu care să promoveze fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. „Curtea Domnească de la Târgovişte este de departe cea mai frumoasă locaţie în care am fost până acum”, a completat Zoltan. Formaţia Sistem şi-a propus să facă cunoscute în ţară şi în străinătate cel puţin nouă obictive turistice inedite din România. Deocamdată, au fost semnate contracte de finanţare pentru Târgovişte, Poenari şi Râşnov.

Concerte, la umbra Turnului Chindia


Proiectul „Sistem şi prietenii – Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, respect pentru trecut” presupune organizarea, pe 10 şi 11 septembrie, exact la umbra Turnului Chindiei, a unor manifestări menite să atragă mii de turişti: concerte ale mai multor solişti; expoziţii cu caracter medieval; ateliere meşteşugăreşti cu vânzare de produse tradiţionale munteneşti, dar şi un seminar cu teme ecologice. Totodată, se vor tipări broşuri de prezentare, se va realiza un film documentar şi va fi construit un site de promovare a Curţii Domneşti. Zoltan Toth spune că proiectul său nu va avea finalitatea scontată, dacă nu i se vor alătura autorităţile locale.

La Târgovişte, Trupa Sistem a obţinut deja acest sprijin. „Municipiul nostru poate mai mult şi merită mai mult. Evenimentele din 10 şi 11 septembrie reprezintă repere a ceea ce poate să însemne Târgoviştea într-un circuit turistic. Important este să ai o ideea şi apoi să o duci până la capăt. Spectacolele din acele zile, care se suprapun cu sărbătoarea oraşului, nu vor fi uitate foarte multă vreme”, afirmă Gabriel Boriga, primarul Târgoviştei. La rândul său, Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a întărit ideea că vechea Cetate de Scaun trebuie să fie cunoscută în toată lumea. „Curtea Domnească reprezintă pentru târgovişteni un simbol de mândrie şi patriotism. Pentru mine, ca de altfel pentru mulţi alţii, este şi o chestiune de suflet, prin prisma faptului că aici am fost făcut pionier. Prin acest proiect, cred că vom aduce un plus de bucurie şi mândrie tuturor celor care vor participa la «Zilele Cetăţii Târgovişte»”, a concluzionat Florin Popescu.

60.000 de vizitatori în şase luni

Curtea Domnească şi Turnul Chindia reprezintă cele mai importante simboluri ale oraşului Târgovişte, care atrag mii de turişti. Numai în primele şase luni ale acestui an, au vizitat aceste obiective 60.000 de persoane, faţă de 38.000, în perioada similară a anului trecut. Oamenii vin cu plăcere să descopere fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, unde au domnit 33 de voievozi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite