SECHESTRU 12 autobuze de la Transport Public au fost scoase la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus sub sechestru 12 autobuze ale Transportului Public SA Târgovişte, din cauza datoriilor acumulate de societate în ultimii ani.

Maşinile au fost scoase la licitaţie saptămâna trecută, dar nimeni nu a fost interesat să le cumpere. “Fiscul a scos licitaţie 12 autobuze care au aparţinut societăţii preluate ulterior de Asociaţia Investitorilor Transport Târgovişte. Este vorba despre maşini vechi, fabricate în perioada 1987-1995”, explică Marian Grigorescu, directorul Asociaţiei Investitorilor Transport Târgovişte.

Primăria nu a plătit toate dările la stat
Societatea Transport Public SA se află în subordinea primăriei, care nu s-a mai ocupat de plata dărilor la stat. “Din anul 2005, societatea s-a aflat în declin. Nu a mai fost ajutată de primărie şi a acumulat datorii. Unele autobuze preluate de la societate sunt functionale, altele urmau să fie scoase la casat. Noi avem autobuze noi, pe care le-am achiziţionat pentru a mări calitatea transportului”, a adăugat Marian Grigorescu.
Cetăţenii nu cunosc problemele nerezolvate ale societăţii Transportul Public SA. Ei se bucură că maşinile vechi sunt scoase din uz. “Merg cu autobuzul zilnic pentru a ajunge la serviciu. De anul trecut, au introdus pe traseu maşini noi. Mai mare dragul să mergi cu ele, dar le-am prins şi pe cele vechi. Unele meregau bine, dar altele cam scârţâiau la încheieturi. Plăteai biletul, dar nu ştiai daca ajungi la destinaţie. E bine că le-au scos din circulaţie”, spune Marian Voicu.
Pentru că la licitaţie organizată nu s-a prezentat nimeni, ea va fi reluată după expirarea termenului legal de 30 de zile. Preţurile autobuzelor scoase la vânzare au fost cuprinse între 7.091 lei (1.688 de euro) şi 11.921 lei (2.838 de euro).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite