SECETĂ MARE! “Am puţul uite aici în curte. E sec, poţi să te culci în el” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţurile din Vişineşti au secat de 4 luni
Puţurile din Vişineşti au secat de 4 luni

Mai multe gospodării din comuna Vişineşti au rămas fară apă potabilă din cauza faptului că puţurile din care se alimentau cu apă au secat în urma secetei prelungite pe care am traversat-o. În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a asigurat sâmbătă un transport de apă potabilă în comuna Vişineşti.



În satul Maluri din comuna Vişineşti, judeţul Dâmboviţa, bătrânii nu au văzut de când sunt puţurile secate. Apă de băut cumpără de la magazin, iar cei mai în putere caută apă prin pădure. Astăzi, pompierii şi jandarmii le-au dat o mână de ajutor oamenilor şi au venit cu două cisterne pline cu apă.

“Vai de noi. Ne duceam şi nu găseam apă. Ne duceam pe la vâlcele, pe la bolboci pe unde găseam. Am puţul uite aici în curte. E sec, poţi să te culci în el”, ne-a spus o bătrână.

Oamenii şi-au vândut deja animalele pentru că altfel, mureau de sete. “A rămas ieslea goală. Pe toate le-am dat că nu aveam ce să le dau de mâncare, băutură. Am avut 11 vaci”, ne-a spus cu lacrimi în ochi nea Ion.

“Această acţiune de transport şi distribuire a apei potabile este condusă şi coordonată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa. Transportul apei potabile se face cu o cisternă de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi o cisternă de la Garnizoana Târgovişte, iar la distribuirea apei către populaţie participă şi cadre de la Detaşamentul Moreni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa”, a declarat mr. Eduard Ţelea, purtător de cuvânt al ISU Dâmboviţa.


Puţurile din Vişineşti au secat de 4 luni
Puţurile din Vişineşti au secat de 4 luni
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite