ŞCOALĂ DE ARTIŞTI POPULARI Ansamblul „Rodica Bujor” scoate tinere talente pe bandă rulantă.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Elevii pregătiţi de profesoara Daniela Ion fac impresie foarte bună la concursurile la care participă iar televiziunile stau la coadă pentru a-i avea câteva ore în platoul de filmare.

Copiii care vor să înveţe dansurile şi cântecele româneşti vechi de sute de ani au un loc unde se vor simţi ca la ei acasă. Ansamblul „Rodica Bujor” este renumit în judeţ pentru rapiditatea cu care lansează pe scenele culturii tradiţionale româneşti, tinere talente.

„În acest moment avem 40 de copii cu care lucrăm diferite stiluri de dansuri: dansuri populare, dansuri moderne sau dansuri ale minorităţilor. Avem, de asemenea, grupuri vocale de băieţi şi fete, dar şi solişti vocali. Avem şi singurul grup vocal de băieţi, din ţară. A fost apreciat foarte mult de realizatorii emisiunilor cu specific folcloric”, a declarat profesoara Daniela Ion.



Deşi au vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, cei şase componenţii ai grupului vocal „Feciorii Satului” fac senzaţie pe unde se duc. Piesele lor preferate sunt „Mărine la nunta ta” şi „Fir-ai tu să fii de murg”.

Talente neşlefuite...

Orice copil  care vrea să înveţe să cânte sau să danseze trebuie să ştie că e primit cu braţele deschise la Şcoala Generală Suduleni, din comuna Voineşti, acolo unde profesoara Daniela Ion, munceşte asiduu pentru şelfuirea tinerelor talente. ”Mulţumesc pe această cale domnului Oncescu. Este cel care îmi pune sala de repetiţii la dispoziţie de câţiva ani buni şi domnului director. Nu iau absolut niciun ban pentru pregătirea copiilor. Avem talente reale, copii la vârste fragede care susţin spectacole în faţa unui public numeros sau în faţa camerelor de luat vederi. Cel mai recent exemplu a fost pe 13 mai, când am fost invitaţi la Etno Tv, în cadrul emisiunii «Aşa-i hora la români». Împreună cu ansamblul de cântece şi dansuri „Rodica Bujor”, acolo unde am susţinut un spectacol în direct, timp de două ore”, adaugă aceasta.

Fundaţia culturală „Rodica Bujor” a fost înfiinţată în anul 2000 cu scopul promovării şi valorificării tradiţiei locale, judeţene şi naţionale. Cu toate acestea, principalul scop a fost acela de a duce mai departe, numele marii interprete de muzică populară, Rodica Bujor.

Cine a fost Rodica Bujor

Rodica Bujor s-a născut la 30 iulie 1914, în comuna Voineşti. A făcut parte din generaţia marilor interpeţi de muzică populară, precum Maria Tănase sau Maria Lătăreţu, recunoscută pentru vocea ei puternică, expresivă şi memorabilă, dar şi pentru dăruirea cu care interpreta cântecele populare. Ileana Sărăroiu a numit-o ca fiind una din interpretele sale preferate în materie de folclor.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite