„SARMISEGETUZA 2010”. Tinerii de la Centrul de Reeducare din Găeşti participă în această perioadă la o expediţie şcolară în Munţii Orăştiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor încerca să mai rezolve cât de cât problemele de orientare turistică de pe plaiurile mioritice din Munţii Orăştiei. Până pe 25 august, 20 de tineri din Centrul de Reeducare din Găeşti, alături de alţi 30 de tineri din două centre din Târgu Ocna şi Buziaş, vor participa la o tabără şcolară organizată în Munţii Orăştiei.

Manifestările sunt incluse în proiectul „Sarmisegetuza 2010”. Ca şi în anii precedenţi, tinerii participanţi „vor munci” la marcarea unor trasee turistice din zona Munţilor Orăştiei ce leagă cetăţile dacice, vor sprijini oficiile silvice locale pentru întreţinerea şi realizarea unor pepiniere de conifere şi vor ecologiza unele trasee turistice. „Se preconizează ca prin această acţiune să se realizeze 51 km de marcaje turistice, opt amenajări cu măsuţe şi băncuţe pe unele din traseele frecventate de turişti, lucrări de întreţinere la trei pepiniere de conifere şi amenajarea uneia noi şi curăţarea şi revopsirea porţii de intrare în zona Cetăţilor Dacice de la Costeşti”, a declarat pentru Adevărul de Seară, agent şef Florin Ispas, purtătorul de cuvânt al Centrului de Reeducare din Găeşti.

Tinerii vor mai participa la întreceri sportive, concursuri tematice pentru dezvoltarea universului cunoaşterii sau activităţi recreative. „Scopul final al acestei tabere este de a le oferi tinerilor posibilitatea reabilitării lor sociale şi comportamentale şi nu în ultimul rând, facilitarea reintegrării în comunitate”, mai spune Ispas.

Expediţia este realizată cu sprijinul Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, Cercul de Orientare şi Turism. La această acţiune vor mai participa alţi 60 de copii de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Clubul Copiilor din Cugir şi Fundaţia „Yoyo” din Bucureşti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite