ŞANSĂ Aproape 3000 de dâmboviţeni pot lucra ca recenzori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Statistică, angajează pe perioadă limitată, în vederea recensământului din octombrie, persoane cu studii medii. Acestea vor fi remunerate cu 50 de lei pe zi, pentru o perioadă cuprinsă între 15 şi 21 de zile. Tot ce trebuie să facă este să meargă la primăriile de care aparţin şi să completeze o cerere.

Recensământul se apropie, aşa că este nevoie de oameni pentru culegerea datelor. Şomerii, pensionarii, dar şi persoanele care vor să îşi rotunjească veniturile sunt aşteptate la primăriile de care aparţin. În toată luna august, administraţiile locale vor primi cereri pentru posturile de recenzori. Până la 3000 de dâmboviţeni ar putea câştiga un salariu minim pe economie.

Cerinţe

Dosarul candidatului va trebui să cuprindă o cerere tip, cazierul judiciar şi câte o copie xerox după diploma de studii, respectiv actul de identitate.  Candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie majori, să aibă cel puţin studii medii, să fie de cetăţenie română, să cunoască limba română scris, citit şi vorbit, să nu aibă cazier, să poată desfăşura muncă de teren, să aibă o ţinută decentă şi un limbaj corespunzător, să poată citi formulare redactate cu font mic, să aibă un scris citeţ, să aibă capacitatea de a face calcule simple şi corecte la însumarea datelor pentru centralizare, să fie disponibil între orele 8 - 20 pe toată durata de desfăşurare a recensământului inclusiv sâmbăta şi duminica şi să aibă capacitate fizică de efort prelungit pentru a vizita locuinţe posibil dispersate pe o întindere geografică mare.



Recensământul locuinţelor şi al populaţiei se va desfăşura în perioada 22 octombrie – 31 octombrie. ”Un sector de recensământ va fi format din 80 de locuinţe în mediul rural şi 100, în cel urban. Cei care vor lucra pentru noi vor fi plătiţi cu 50 de lei pe zi. Recenzorii vor lucra 15 zile, recenzorii şefi, 18 zile, iar responsabilii de circumscripţii, 21”, a declarat pentru „Adevărul”, Elena Brezeanu, directorul Direcţiei de Statiscă Dâmboviţa.

Persoanele care vor fi selectate  nu vor avea un program fix, însă nu pot munci mai puţin de şase ore într-o zi.  

Sunt prevăzute şi amenzi pentru recenzori

Atenţie, sunt prevăzute amenzi pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Cei care nu vor păstra confidenţialitatea datelor pot „cotiza” cu până la 1.500 de lei. „Dacă cineva care a dorit să fie recenzor se răzgândeşte, trebuie să anunţe din timp. De asemenea, trebuie să păstreze secretele noastre. Amenzile sunt substanţiale, între 500 şi 1.500 de lei”, a mai spus Elena Brezeanu.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite