S-au călcat în picioare pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au aşteptat cu sufletul la gură să înceapă selecţia
Oamenii au aşteptat cu sufletul la gură să înceapă selecţia

Peste 1000 de persoane au participat ieri şi astăzi la o selecţie organizată de AJOFM şi o firmă din Germania. S-au oferit 200 de locuri de muncă la confecţionatul de ambalaje pentru produse cosmetice, activitatea urmând să înceapă în noiembrie.

Sute de persoane interesate să-şi găsească un loc de muncă au luat cu asalt locaţiile unde s-a organizat o selecţie de personal pentru un angajator venit din Germania. Acesta urmează să deschidă în Parcul Industrial Priboiu, la 15 km de Târgovişte, o fabrică de ambalaje pentru cosmetice şi vopseluri de păr.

S-au scos la bătaie 200 de locuri, în special pentru persoane necalificate. Au prioritate, după cum au spus reprezentanţii angajatorului, femeile. Salariile, atractive pentru judeţul nostru (peste 800 de lei/lună), le-au pus pe jar pe dâmboviţence.

„Oferta este tentantă. Nu ai nevoie de cine ştie ce şcoală. Am înţeles că sunt şi condiţii bune de muncă, iar salariile sunt mari, comparativ cu ce se plăteşte în alte societăţi pentru munca necalificată. Ne încercăm norocul, ce să facem”, ne-a spus Tatiana Stănică, din Târgovişte.

Bărbaţii au plecat acasă dezamăgiţi


Aseară, în prima zi de selecţie, la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, oamenii s-au călcat în picioare pentru a ajunge mai repede în faţa reprezentanţilor patronului neamţ. Fiecare era convins că depunerea CV-lui înaintea celorlalţi îi asigură mai multe şanse. Mulţi dintre ei au revenit şi astăzi. De data aceasta, pe Bulavardul Carol I, la Restaurantul King. Totul numai pentru a se asigura că vor fi angajaţi.

Bărbaţii erau dezamăgiţi, fiindcă doar le-au fost preluate CV-urile, fără să aibe posibilitatea să-şi susţină cauza faţă-n faţă cu angajatorul. „Nu ştiu ce posturi sunt disponibile pentru bărbaţi. Dar, dacă nu încerci, nu o să reuşeşti niciodată să te angajezi. Eu sunt o persoană care nu poate să stea degeaba. Am lucrat la Primăria Aninoasa şi de la 1 septembrie am fost disponibilizat. Şomajul o să depăşească cu puţin 400 de lei. Salariul pe care l-am avut era de 750 lei. Nu era mult, dar aveam siguranţa locului de muncă. Chiar dacă nu mă voi angaja aici, tot o să-mi găsesc ceva. Nu stau acasă”, spune Cornel Mertic.

Reprezentaţii angajatorului au fost reţinuţi în declaraţii. S-au mulţumit să ne spună că acum evaluează forţa de muncă disponibilă, fac o primă selecţie şi abia apoi se va trece la angajări. Speră ca activitatea propriu-zisă să demareze în luna noiembrie.

Jandarmii au făcut faţă cu greu îmbulzelii, dar au înţeles că oamenii sunt disperaţi fiindcă nu mai au cu ce trăi, iar iarna bate la uşă.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite