S-a dat startul la cozonaci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patiserii coc de zor la cozonaci
Patiserii coc de zor la cozonaci

Gospodinele, care din lipsa timpului nu-şi mai pot prepara tradiţionalii cozonaci de Paşte, au dat buzna în patiserii. Cel mai mic preţ al unui cozonac de patiserie este de 8 lei şi se realizează cu ingredientele dorite de cumpărător: cu rahat, nucă, cacao sau asortat. Comenzile se mai primesc până sâmbătă  după-amiază.

Nelipsit din meniul sărbătorii de Paşte este cozonacul. Cu nucă, cu cacao sau cu rahat, toţi sunt la fel de buni şi de gustoşi atunci când sunt abia scoşi din cuptor de mame, bunici sau soţii.
Ce se întâmplă atunci când gospodinele nu mai au timp să prepare aluatul sau când făina nu este bună sau când cuptorul cel vechi a ars prea tare cozonacul? Toate apelează la soluţia cea mai practică, cozonacii cumpăraţi.

Peste 100 de cereri pe zi

Încă din prima zi din Săptămâna Mare târgoviştenii au format cozi la patiseriile din oraş pentru a comanda cozonaci. Chiar dacă şi rafturile supermarketurilor sunt încărcate de asemenea produse, oamenii trec nepăsători pe lângă ele. De la patiserie, şi le pot cumpăra cam la aceleaşi preţuri, dar proaspete.
Cei mai ieftini cozonaci din oraş sunt oferiţi de firma StefTrans, patiserii de aici fiind foarte solicitaţi în această perioadă. Aşezate aproape în tot oraşul: la Autogară, la Oţelărie, în Micro şase şi în Piaţa “1 mai”, patiseriile StefTrans vând peste 100 de cozonaci pe zi. Costul este apropiat cu cel al cozonacului de casă, nemaipunând la socoteală munca pe care o necesită prepararea lui. Preţul este de doar 8 lei cozonacul, în timp ce la concurenţă acesta porneşte de la 10 lei în sus şi variează în funcţie de ingrediente.

Cozonacii fără E-uri sunt foarte căutaţi

Gospodinele care nu mai au timp să intre în bucătărie pentru frământarea aluatului, ar fi bine să se grăbească. Listele de comenzi sunt lungi, iar timpul până la Sărbătoarea Învierii este scurt. Ultimele cereri vor fi preluate până cel târziu sâmbătă după-amiază.  StefTrans este în acest domeniu, în judeţul Dâmboviţa, încă din 1998 , iar managerii firmei ştiu că cele mai importante condiţii sunt produsele naturale şi calitatea, care fac cozonacul bun ca la mama acasă.
“Clienţii sunt foarte mulţumiţi de produsele noastre. Ei ştiu că sunt fără E-uri şi că respectăm reţeta tradiţională. Preţul este acelaşi faţă de anul trecut şi nu numai că ne-am păstrat clienţii fideli, ci ne-am făcut şi alţii noi. Cu cât se apropie mai repede Sărbătoarea Paştelui, cu atât dâmboviţenii se îngrămădesc mai tare la cozonaci”
, ne spune Mirela Ştefan, managerul firmei StefTrans.

Tradiţie neîncălcată
Există şi târgoviştence care nu agrează ideea de a cumpăra tradiţionalul cozonac. Nicoleta Spânu este una dintre ele. Ea spune că nu a existat an ca la Sărbătoarea Pascală să nu aibă cozonaci făcuţi de casă. “Nu sunt încrezătoare în cozonacii cumpăraţi. Eu prefer metoda tradiţională, învăţată de la mama mea. De fiecare dată în Vinerea Mare, bucătăria mea miroase a cozonaci”, mărturiseşte gospodina.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite