Târgovişte: S-a abătut urgia asupra părţii de sud a judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mai puţin de trei ore şoseaua a fost acoperită de un strat de 30 de cm de zăpada
În mai puţin de trei ore şoseaua a fost acoperită de un strat de 30 de cm de zăpada

Din cauza vântului puternic, care a spulberat zăpada şi a precipitaţiilor căzute în ultimele ore, în Dâmboviţa au fost blocate 2 drumuri naţionale, 20 de drumuri judeţene şi 19 drumuri comunale.

Noapte de coşmar pentru şoferii care au ales să se deplaseze pe drumurile din judeţ. Viscolul puternic şi ninsorile abundente au blocat numeroase artere rutiere, zeci de maşini fiind blocate în nămeţi. Zăpada căzută în mai puţin de patru ore a dat peste cap circulaţia de pe drumurile din sudul judeţului Dâmboviţa. DN 71 Bâldana-Târgovişte şi DN 61 de la Corbii Mari până la limita cu Giurgiu fiind în continuare blocate din cauza zăpezii.

20 de maşini blocate la Gura Şuţii

Una din zonele cu probleme a fost cea a localităţii Gura Şuţii, aflată la numai  15 kilometri de Târgovişte. Aici peste 20 de maşini au fost blocate în zăpada viscolită care în unele locuri a ajuns până la 1,5 metri. “Am avut blocaj la Gura Şuţii. Avem peste 20 de maşini blocate în această zonă. Am avut şi un tir pe care l-am scos cu greu din nămeţi. De asemenea, am avut o ambulanţă care transporta o femeie ce trebuia să ajungă de urgenţă la Spital în Târgovişte. Am luat legătura şi cu Postul de Poliţie de la Găeşti. Acţionăm cu un utilaj al primăriei, un buldoexcavator şi sperăm să deblocăm drumul cât de repede”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Dinu Constantin, primarul comunei Gura Şuţii.

Oamenii blocaţi au pus umărul şi au încercat, alături de reprezentanţii autorităţilor, să cureţe drumul însă eforturile acestora, de cele mai multe ori, păreau a fi zadarnice. “Cine s-a încumetat să iasă din casă pe o aşa vreme, mare greşeală a făcut. Toată lumea este blocată, de la Costeşti până aici la Gura Şuţii. Nimeni nu a reuşit să iasă neîmpins din zăpadă. Cred că sunt în jur de 100 de maşini blocate numai în zona asta“, povesteşte Aurel Matei, unul dintre şoferii prinşi în nămeţi.

Cantitatea uriaşă de zăpadă căzută în ultimele ore i-a impresionat pe localnici, aceştia spunând că foarte rar le-a fost dat să vadă asemenea urgie. “Situaţia este extrem de gravă. Dacă nu venea primarul de la Gura Şuţii cu utilajul nu mai ieşea nimeni de aici. Toată zona este blocată. Nimeni nu intră, nu iese. E pericolul de pe lume ce este aici. Deşi stau în zonă de 35 de ani, nu am văzut aşa ceva. Bate vântul de te ia pe sus.”

La momentul închiderii ediţiei o ambulanţă era blocată la Produleşti

Patru ambulanţe au rămas înzăpezite azi-noapte însă cu mari eforturi trei dintre ele au reuşit să se întoarcă la bază. În acest moment o singură ambulanţă se află blocată de nămeţi. “Avem un echipaj rămas blocat de aseară de la ora 19,45 la Produleşti şi care nici la ora la care vorbim nu a reuşit să iasă din blocaj. Asistenta de pe ambulanţă este însărcinată, în lună destul de mare, îi e destul de greu să stea în frig atâtea ore. Norocul este că nu au pacient în maşină. Mai sunt probleme, o gravidă care a plecat cu o maşină particulară şi care este blocată între Cuza Vodă şi Mircea Vodă, am anunţat instituţia Prefectului şi se ia în considerare o intervenţie cu elicopterul pentru că femeia trebuia să nască astăzi”, a declarat doctor Denis Vişoiu, director medical la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa.

Toate echipajele de poliţie sunt în teren


Pentru redarea traficului rutier, în acest moment se acţionează pe toate drumurile cu probleme cu utilaje specifice de deszăpezire. “Toate efectivele de poliţie rutieră sunt în stradă, unde desfăşoară activităţi de sprijin, îndrumare şi informare a participanţilor la trafic”, a declarat subinspector de poliţie Ioana Preda.

Ioana Preda, subinspector de Poliţie, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa
“Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca în călătorie, să se intereseze asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. De asemenea, pentru orice problemă deosebită pe care o întâlniţi în trafic, apelaţi cu încredere S.N.U.A.U. 112!”



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite