Romii de pe Şanţul Cetăţii, luaţi pe sus de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii primăriei au demolat construcţiile ilegale ale romilor de pe Şanţul Cetăţii, monument istoric
Reprezentanţii primăriei au demolat construcţiile ilegale ale romilor de pe Şanţul Cetăţii, monument istoric

Muncitorii au demolat cocioabele în care trăiau, ilegal, câteva zeci de romi. Aceştia locuiau fără forme legale în apropierea Şanţului Ceăţii, monument istoric al Târgoviştei, de peste 20 de ani, fiind o adevărată pacoste pentru locuitorii din zonă.

Încă de la primele ore ale dimineţii, muncitorii din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul primăriei Târgovişte, au luat cu asalt cartierul romilor, amplasat ilegal la umbra Şanţului Cetăţii. Aceştia trăiau în condiţii mizere, fără apă şi canalizare, fără curent electric, reprezentând un adevărat focar de infecţie pentru întreaga zonă.

Reprezentanţii primăriei spun că romii trăiau acolo ilegal, de mai bine de 20 de ani, dar până acum nu s-a luat nicio măsură împotriva lor. Autorităţile au decis să îi evacueze, impulsionaţi de numeroasele plângeri adresate Primăriei, Prefecturii, ba chiar şi Guvernului României. Oamenii susţineau în petiţiile lor că romii aciuaţi în apropierea proprietăţilor lor făceau scandaluri în fiecare noapte, le furau din curţi, erau violenţi, încât, de multe ori, le era frică să iasă afară. Au fost cazuri când datorită ţiganilor s-au produs incendii, care puteau aprinde toată zona dacă pompierii nu interveneau la timp.



“Prin dispoziţia primarului, am trecut la demolarea acestor construcţii. Romii care locuiau aici ne creau probleme, erau recalcitranţi şi hoţi. Am avut o grămadă de plângeri la adresa lor. Trebuia să intervenim la un moment dat. După ce curăţăm zona, vom nivela şi vom planta flori”, spune Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul primăriei Târgovişte.

Romii vor fi “strămutaţi” la Romlux

Primăria le-a pus la dispoziţe o suprafaţă de teren pe care îşi vor ridica un adăpost. Vor fi sprijiniţi cu materiale de către administraţia locală şi de către Partida Romilor. “Oamenii trebuie scoşi de aici. Avem posibilităţi la Romlux. Sunt trei hectare de pământ acolo. Le dăm la fiecare câte o porţiune ca să îşi încropească o căsuţă. Îi mai ajutăm şi noi, mai vine şi primăria cu ceva. Nu putem să îi lăsăm aşa în mijlocul câmpului”,a declarat Ion Drăgoi, preşedintele Partidei Romilor, filiala Târgovişte.



Majoritatea celor care locuiau pe Şanţul Cetăţii, aveau ca principale ocupaţii, cerşitul, valorificarea fierului vechi, a peturilor, dar se mai ocupau şi cu furatul în pieţele publice.

Acţiunea de demolare a fost monitorizată de zeci de poliţişti şi mascaţi, gata să intervină pentru a înabuşi orice “revoltă” din partea romilor.

Romii au privit neputincioşi cum cocioabele le sunt dărâmate
no title
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite