Risipă de bani în plină criză financiară la Poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poşta aruncă cu banii pe felicitări
Poşta aruncă cu banii pe felicitări

Conducerea Companiei doreşte să trimită cărţi poştale de felicitare celor 2,2 milioane de români care poartă numele Marin şi Maria. Poştaşii sunt nemulţumiţi de această iniţiativă, întrucât sunt obligaţi să stea două zile pe lună în concediu fără plată fiindcă nu sunt bani, plus că pe ei nu i-a felicitat vreodată directorul unităţii.

Compania Naţională Poşta Română va intra în următoarele luni, conform unui proiect de hotărâre de guvern publicat pe pagina de internet a Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – acţionarul care deţine 75% din capitalul social, într-un amplu proces de restructurare care vizează desfiinţarea a 500 de subunităţi şi reducerea personalului cu aproximativ 2.000 de persoane. Totul pentru a genera economii!

În acelaşi scop, angajaţii Poştei Române au ajuns anul acesta să refolosească hârtia! În ţară, au existat cazuri, intens mediatizate, când pe chitanţele eliberate oamenilor ca dovadă de plată a facturilor Electrica sau Distrigaz clientul putea citi şi diverse alte lucruri, precum atribuţiile de serviciu ale oficiantului poştal.

Cheltuială inutilă


Şi, totuşi, într-o situaţie atât de critică, Poşta Română îşi permite şi risipă de bani! Zilele acestea, toţi poştaşii din Dâmboviţa au primit o nouă însărcinare: Să culeagă informaţii referitoare la numărul persoanelor care poartă numele Marin şi Maria, precum şi adresele lor corecte şi complete, întrucât conducerea Companiei Naţionale Poşta Română SA doreşte să-i felicite de ziua lor onomastică, trimiţându-le câte o carte poştală.

Cornel Florian Chirică, directorul Oficiului Judeţean Reţea Poştală Dâmboviţa, spune că nu ştie circuitul felicitărilor – unde se tipăresc, pe câţi bani – şi nici în ce măsură va fi afectat bugetul Companiei.

„Am primit adresă de la directorul general să întocmim această bază de date. Nu este o decizie locală. Din punct de vedere financiar, conducerea încearcă să redreseze Poşta Română”, afirmă Cornel Florian Chirică. Conform ultimului recensământ, în România trăiesc aproximativ 2,2 milioane de persoane care se numesc Marin şi Maria.

Un calcul matematic simplu arată că Poşta Română ar trebui să cheltuiască aproximativ 44 de miliarde de lei vechi pentru aceste felicitări, având în vedere că preţul minim pentru o carte poştală se situează în jurul valorii de 2 lei.

Sub protecţia anonimatului, unii poştaşi ne-au declarat că ei nu au fost niciodată felicitaţi de ziua lor de către conducerea companiei pentru care lucrează. Mai mult, în această perioadă sunt obligaţi să-şi ia câte două zile libere neplătite în fiecare lună cu scopul redresării situaţiei financiare a Poştei Române.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite