Rezervaţia Naturală de la Corbii Ciungi va fi conservată cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezervaţia Naturală "Corbii Ciungi"
Rezervaţia Naturală "Corbii Ciungi"

Proiectul "Managementul eficient al Rezervatiei Naturale Izvorul de la Corbii Ciungi" a fost lansat, joi, într-o conferinţă de presă, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, valoarea totală a proiectului fiind de 83.000 de euro. Practic se urmăreşte conservarea biodiversităţii din rezervaţia de la Corbii Ciungi din localitatea dâmboviţeană Corbii Mari.

De asemenea se va efectua bornarea în teren a acestui spaţiu unic în judeţul Dâmboviţa şi va fi dezvoltată o campanie de informare şi conştientizare a locuitorilor judeţului cu privire la Rezervaţia de la Corbii Ciungi.

''Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013, are o durată de implementare de 24 de luni şi are ca obiectiv asigurarea unui management eficient al rezervaţiei naturale'', a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Leonardo Badea.

Rezervaţia constă într-un complex de izvoare de 800-1.000 de metri lungime, mlaştini de izvor şi pârâiaşe ce curg spre Valea Neajlovului.

Particularitatea acestei rezervaţii constă în speciile de floră şi faună acvatică, ce au supravieţuit erelor geologice şi se păstrează şi astăzi, specii care aparţin de fapt unui climat nordic sau de peste 800 metri altitudine şi se regăsesc în special în apele reci de munte sau în apele subterane, reprezentând o curiozitate faptul că au drept habitat un spaţiu aflat la 110 metri altitudine.

Ceea ce le-a asigurat supravieţuirea o reprezintă condiţiile atipice pe care le oferă izvoarele de la Corbii Ciungi şi anume o temperatură ce se menţine în jurul a 10 grade Celsius, în timpul verii.

AGERPRES

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite