Revenire! Târgoviştea va avea din nou echipă în Divizia A la baschet feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul capitală de judeţ a lipsit  o bună bucată de timp de pe scena baschetului de performanţă. Ultima dată, MCM a făcut istorie cu jucătoare de renume aduse de afară dar şi din ţară, fiind aproape de semifinala Fiba Eurocup. Acum, noua echipă va juca sub titulatura CSM Târgovişte.

CSM Târgovişte va evolua anul viitor în Divizia A feminină de baschet. Gruparea din municipiul Târgovişte a primit undă verde din partea Federaţiei Române de Baschet la ultima şedinţă de Birou Federal, cererea echipei campioane în sezonul 2009/2010, fiind supusă la vot şi acceptată.
“S-au făcut demersuri încă de acum două luni iar Federaţia Română de Baschet a analizat cerea în sedinţa de birou federal. Cererea noastră a fost avizată din partea lor. Noi suntem înscrişi pe liste. Termenul limită de înscriere a fost 1 iulie. Pană la această dată s-au înscris în Divizia A, 16 echipe. Printre ele se află şi CSM Târgovişte. Practic, de la anul, Târgovişte va avea echipă în Divizia A”, a declarat pentru “ADS”, Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte şi fostul preşedinte al campioanei României la baschet feminin.

Crissy Givens a semnat pentru Târgovişte


Jucătoarea de culoare Crissy Givens s-a înţeles cu echipa CSM Târgovişte şi că va evolua, din sezonul următor, la gruparea din Cetatea Chindiei. Alături de baschetbalista de peste ocean ar putea ajunge la multipla campioană a ţării noastre şi Alexandra Uiuiu, Elena Dincă, Olena Ogorodnikova, Olena Samburska şi Olena Zerzerunova, Luminiţa Manta şi Olga Masilionene. De asemenea, în postura de antrenori s-ar putea afla cuplul Tănase-Dobă.



„Am mai fost întrebat şi am spus-o sincer, nu am primit nici o ofertă de la CSM Târgovişte şi nici nu este cel mai important. Tot ce contează este că vom avea din nou baschet şi că nu se mai poate merge cu jumătăţi de măsură. Dacă tot a reapărut echipa, să sperăm că nu se va desfiinţa din nou anul viitor şi că proiectul va fi unul serios”, a declarat Cătălin Tănase pentru totalbaschet.ro.

A mai fost vehiculat şi numele lui Florin Nini, cel care şi-a început cariera de antrenor la CSU Galaţi, pe care a dus-o în prima divizie, după 14 ani.

99% în Divizia A

Preşedinta FRB, Carmen Tocală a declarat pentru săptămânatul “ADS” Târgovişte că formalităţile sunt făcute. Urmează doar anunţul oficial al intrării CSM în prima divizie. “La această dată se verifică toate datele. În cazul în care LMK Sfântul Gheorghe şi CS BBALL 6 Sfântul Gheorghe îşi fac o singură echipă, Târgovişte va fi în prima divizie. Cel mai probabil, aşa se va întâmpla”, a spus Tocală.

La Sala Polivalentă, “casa” echipei feminine de baschet, lucrările sunt în toi. “Suntem în tot felul de aranjamente acum. Adunăm, aruncăm. Totul  trebuie să arate altfel. Parchetul trebuie raşchetat şi trasate noile linii de culoare albastră. Este oficial. Vom avea echipă în Divizia A”, ne-a spus Pompiliu Nedelcu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Dâmboviţa. 

Istoric MCM

MCM Targoviste a ratat calificarea în semifinalele FIBA Eurocup la baschet feminin, anul trecut, fiind eliminată de Dinamo Kursk. Calificarea în semifinale ar fi reprezentat cea mai bună performanţă a unei echipe feminine de club din România.
În ciuda acestui eşec, Municipal Târgovişte a devenit campioană a României pentru a doua oară consecutiv după ce a învins, scor 65-57, pe ICIM Arad, în Meciul 3 al finalei Diviziei A la baschet feminin - ediţia 2009/10. Scorul general al seriei a fost de 3-0 pentru gruparea din judeţul Dâmboviţa. În total, gruparea din Cetatea Chindiei are 9 titluri de campionă.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite