Târgovişte: Au apărut deja ofertele pentru Crăciun şi Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Au apărut deja ofertele pentru Crăciun şi Revelion
Târgovişte: Au apărut deja ofertele pentru Crăciun şi Revelion

Târgoviştenii pot deja să îşi rezerve un loc pentru luna decembrie în România, la munte sau la mare, dar şi în străinătate Cele mai căutate destinaţii sunt cele din străinătate, în special Cehia şi Austria, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism.

Preţurile pentru pachete ce cuprind cazarea şi mesele festive sunt cuprinse între 400 şi 700 de euro, în funcţie de destinaţie şi condiţiile de cazare. În funcţie de agenţie, clienţii pot opta şi pentru transport şi asigurare de călătorie.

Ofertele de la agenţiile din Târgovişte conţin atât destinaţii din România cât şi de peste hotare. Cele mai căutate, însă, sunt cele de peste graniţă, în special Cehia şi Austria. „Vreau să iau bilet de acum pentru că nu ştiu cât de tare se vor scumpi până în noiembrie. Am zis că anul ăsta voi fi prevăzător“, spune Alin Dumitraşcu, un târgoviştean de 29 de ani care a vizat Austria ca destinaţie pentru Revelion.

„Avem o gamă variată de oferte. Cel mai bine se vând cele externe, Praga fiind unul dintre oraşele cu foarte mare căutare. Preţurile sunt destul de mari totuşi, dar clienţii pot veni deja să îşi rezerve locurile“, spune directorul agenţiei de turism Mondo Turism, Nadia Panait.

Agenţiile de turim din Târgovişte se pregătesc de un aflux de pachete de oferte. „După data de 11 octombrie vor apărea mult mai multe oferte, după Târgul Internaţional de Turism“, spune Liliana Miler, reprezentant al Blue Moon Travel. Tot ea a mai precizat că ofertele pe care târgoviştenii le pot găsi de acum la agenţie sunt la un preţ bun, situat între 400 şi 700 de euro pentru turism extern. Transportul nu este inclus în preţ.

România, mai scumpă decât Austria

Din punct de vedere al banilor plătiţi pentru un sejur în perioada sărbătorilor de iarnă, România conduce detaşat în topul preţurilor. „Un astfel de sejur în România costă, la Poiana Braşov, aproximativ 650 de euro. În Austria avem aceeaşi perioadă cu 450 de euro“, declară reprezentantul Blue Moon Travel.

Cele mai convenabile destinaţii din turismul extern, având în vedere raportul calitate-preţ, sunt Ungaria, Cehia, Austria, Italia şi Franţa. „Pentru destinaţiile externe preţurile sunt foarte convenabile. Ofertele pentru extern au apărut, iar la cele pentru turism românesc nu mai avem mult de aşteptat şi vor fi şi ele definitivate“, a declarat directorul agenţiei BTT Târgovişte, Marius Tănase.

Târgoviştenii preferă Occidentul

Cei mai mulţi târgovişteni cu care am stat de vorbă au declarat că ar alege pentru un sejur în perioada Revelionului o ofertă în Occident. „Clar aş alege altceva decât România. O Franţa sau o Italia cred că mi-ar plăcea pentru că e ceva mai ieftin şi vezi o ţară străină“, spune Marius Corneanu, un târgoviştean de 43 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite