REUŞITĂ: 10 şcoli europene pentru Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia municipiului a accesat 20 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea a zece unităţi de învăţământ. Colegiul Naţional “Constantin Carabella” deschide seria investiţiilor finalizate, lucrările în valoare de 2,4 milioane de euro fiind recepţionate pe 2 martie, iar Liceul “Petru Cercel” este ultima şcoală intrată în program.

În 1925 se dădea în folosinţă la Târgovişte Liceul „Constantin Carabella”, devenit astăzi cea mai bună şcoală din judeţ, chiar dacă în toţi aceşti ani nu a fost supusă niciodată unor lucrări ample de reabilitare şi modernizare.

„Mai existau la noi în unitate parchet şi tâmplărie din acea vreme, deci trebuia făcută o investiţie de la zero şi s-a făcut”, afirmă directorul Matei Gheorghe.

Pentru schimbarea la faţă a Colegiului „Constantin Carabella” s-au investit 2,4 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, contribuţia Primăriei Târgovişte fiind doar 2%.

„A fost o piatră de încercare, atât pentru noi, ca administraţie locală, cât şi pentru Inspectoratul Şcolar şi pentru constructor. Este însă primul proiect din cele zece cu finanţare europeană pe care Primăria Municipiului Târgovişte le-a accesat şi care se află în diferite etape de derulare. Se vor investi pentru consolidarea, reabilitarea şi modernizarea celor zece şcoli şi licee peste 20 de milioane de euro”, mărturiseşte primarul Gabriel Boriga.

Primăria contribuie doar cu 2% din valoarea proiectelor


Inspectorul şcolar general, prof. Elena Manolescu, a ţinut să precizeze că schimbarea survenită la nivel material nu poate decât să consolideze renumele de care se bucură deja Colegiul Naţional „Constantin Carabella”.

image

„Meritau elevii şi profesorii acestui liceu să studieze în condiţii deosebite. Încercăm să scoatem învăţământul dâmboviţean către o lumină nouă. Sunt sigură că şi calitatea va creşte”, spune Elena Manolescu.

Tot în primele zile ale lunii martie, administraţia locală a primit acordul reprezentanţilor Agenţiei de Dezvolatre Regională „Sud Muntenia” pentru semnarea constractului de finanaţare, în vederea demarării lucrărilor de consolidare şi modernizare la Liceul „Petru Cercel”, cea de-a zecea unitate de învăţământ cuprinsă în programul Primăriei Târgovişte de dezvoltare a infrastructurii şcolare din oraş.

Şcolile beneficiare de fonduri europene


Vor beneficia de condiţii de studiu la nivel european elevii din următoarele unităţi de învăţământ din Târgovişte:

- Grupul Şcolar Industrial „Nicolae Ciorănescu” – 3,4 milioane de euro;

- Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” – 3,2 milioane de euro;

- Şcoala „Coresi” – 2,7 milioane de euro;

- Colegiul Naţional „Constantin Carabella” – 2,4 milioane de euro;

- Şcoala „Paul Bănică” – 1,8 milioane de euro; 

- Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” – 1,6 milioane de euro;

- Şcoala „Smaranda Gheorghiu” – 1,4 milioane de euro;

- Liceul „Petru Cercel” – 1,2 milioane de euro;

- Grupul Şcolar „Voievodul Mircea” – 1,1 milioane de euro 

- Liceul de Artă „Bălaşa Doamna” – 900.000 de euro.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite