Reuniune a Comitetul Naţional de Coordonare a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin intermediul Unităţii de Sprijin a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală (USR), opt Grupuri de acţiune locală din România (GAL-uri) vor participa, în zilele de 27 şi 28 aprilie 2012, la Bruxelles, la evenimentul “Strategii de Dezvoltare Locală şi Cooperare: Abordări Cheie pentru Dezvoltarea Rurală”, organizat de Reţeaua Europeană de Dezvoltare Rurală. Evenimentul reuneşte aproximativ 450 de participanţi, reprezentând

Cu acest prilej, membrii GAL-urilor din România vor stabili contacte directe cu omologii lor din state cu tradiţie în dezvoltarea rurală şi vor beneficia de experienţa şi parteneriatul acestora, în vederea obţinerii de fonduri europene pentru proiectele de cooperare transnaţională pe care intenţionează să le propună. De asemenea, reprezentanţii USR vor examina alături de partenerii europeni propunerile de proiecte ale altor 29 de GAL-uri din România, care nu vor fi prezente la eveniment. În acelaşi timp, vor fi dezvoltate noi proiecte de cooperare transnaţională, cu ajutorul unor experţi europeni în dezvoltare rurală.

Evenimentul include ateliere de lucru şi sesiuni de cooperare transnaţională, precum şi un târg cu standuri ale Reţelelor Rurale Naţionale din Uniunea Europeană, în care vor fi expuse produse locale, artizanat, dar şi materiale de informare despre GAL-uri.

Grupurile de acţiune locală selectate în România funcţionează ca mici autorităţi de management, pentru că au rolul de a selecta proiecte ce contribuie la dezvoltarea zonelor pe care le reprezintă. Fiecare GAL, din cele 81 selectate până în martie anul acesta de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, are la dispoziţie un buget de maximum 2 856 791,72 de euro pentru proiecte locale care pot aduce o contribuţie specifică la bunăstarea comunităţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite