Renaştere! Echipă de juniori la Moreni, sub emblema Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Flacăra Moreni va fi înscrisă în Liga a III-a şi va folosi numai fotbalişti cu vârsta maximă de 21-22 de ani. Oficialii câinilor au declarat pentru “ADS” că vor să facă la Moreni o autobază modernă unde să se pregătească cei mai talentaţi juniori.

200 de tineri fotbalişti din toată ţara se vor  pregăti în noul sezon, la centrul de juniori ai lui Dinamo, care va funcţiona la Moreni. Cu sprijinul Consiliului Local va renaşte fosta echipă Flacăra însă, denumirea oficială va fi de Dinamo Flacăra Moreni.

Echipa va fi înscrisă în Liga a III-a şi va folosi numai fotbalişti cu vârsta maximă de 21-22 de ani. "Câinii" vor juca pe stadionul pe care înainte de Revoluţie călcau Dudu Georgescu, Dragnea, Movilă, Mihăiescu, fraţii Pană sau proaspătul campion şi golgheter al României, Gabi Paraschiv. “A fost o dorinţă a clubului Dinamo de a avea cât mai mulţi parteneri în ţară. Zona Moreni reprezintă un puternic izvor de talente. De aceea am ales să venim aici. De aici au pornit mulţi jucători mari. Prin crearea acestui centru de pregătire vrem să mărim aria de selecţie din ţară. La Moreni vrem să aducem tot ce este mai bun în ţară. Avem în jur de 200 de copii”, a declarat pentru “ADS”, Ion Moldovan, şeful Centrului de Copii şi Juniori al lui Dinamo.



Suprafaţă de joc excelentă


Flacăra Moreni nu a murit însă se zbătea în mediocritate. Revoluţia a lăsat-o pradă tranziţiei, iar echipa care ajunsese să se bată cu FC Porto în cupele europene s-a stins repede. “Zona este extraodrinară din punctul de vedere al climei. Suprafaţa de joc de pe terenul principal este una foarte bună, dar la fel este şi cea de pe terenurile adiacente. Este adevărat că baza nu este tocmai una modernă, dar sperăm ca într-un an, doi, să ajungem la un nivel optim. Ni s-a promis şi sprijin de la Consiliul Local Moreni”, a mai spus “comisarul”. 

Stadionul arată ca după bombardament

image
image
image



Stadionul "Flacăra" are o capacitate de 10.000 de locuri şi a fost construit în 1922. A fost renovat pe timpul comuniştilor, în anii '80. A găzduit meciurile de acasă ale formaţiei Flacăra Moreni. Născută din părinţi occidentali, crescută de comunişti şi condamnată după Revoluţie, echipa de fotbal Flacăra Moreni este un caz ciudat al sportului românesc. La bazele apariţiei echipei au stat muncitorii şi inginerii petrolişti englezi, americani şi olandezi, care ridicaseră în 1905 prima sondă modernă din zonă, una bogată în petrol.

Tribuna de la care dădea indicaţii tehnico-tactice Tudor Postelnicu a rămas neschimbată.

Palmares

Cel mai importat meci "dublă" a avut loc în faţa echipei portugheze FC Porto, 1-2 (acasă) si 0-2 (deplasare), în preliminariile Cupei UEFA din 1989.
În plan naţional, Flacăra a ieşit pe locul 4 în Divizia A, în sezonul 1988–1989. În liga a doua a pierdut finala în anul 1951, însă 35 de ani mai târziu, avea să câştige trofeul.  Cel mai bun palmares a fost obţinut de chipa dâmboviţeană în liga a trei, pe care a câştigat-o de nu mai puţin de şase ori, iar de două ori a pierdut ăîn finală.

Printre jucătorii importanţi care au trecut pe la Flacăra îi amintim pe Dudu Georgescu, Gheorghe Viscreanu, Alexandru Badea, Florin Tene, Gabriel Paraschiv, Iulian Chiriţă, Marian Pană, Daniel Tudor, Costel Pana, Marian Dragnea, Daniel Sava, Lică Movilă, Gheorghe Dumitraşcu, Petre Butufei, Florin Radulescu, Marian Pirse, Marian Savu, Nistor  Vaidean,Gigi Gorga, Nelu Stanescu, Constantin Lala, Aurel Panaite, Doru Andreicut şi Marius Gelu Ene.

image
image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite