Târgovişte: Relaxare la o partidă de pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Relaxare la o partidă de pescuit
Târgovişte: Relaxare la o partidă de pescuit

Târgoviştenii pot alege unul dintre lacurile din judeţ. O partidă de pescuit vă poate costa pe o baltă special amenajată între 20 şi 40 de lei. Preţul nu este mare dacă vă gândiţi la faptul că vă relaxaţi şi mai puteţi face, apoi, şi o saramură.

Târgoviştenii dornici de relaxare în aer liber pot merge la o partidă de pescuit. Lacurile şi bălţile special amenajate vă vor oferi prilejul de a petrece câteva ore  în linişte iar, la finalul zilei, puteţi încinge şi un grătar pentru a vă ospăta cu o porţie de saramură de peşte cu mămăligă.

Pentru a vă putea oferi câteva variante pentru o zi de pescuit, am consultat părerile unor pescari care au poposit în zonele de care vom vorbi. Astfel, am aflat că se pescuieşte foarte bine în lacurile 4 şi 5 de la Ilfoveni. Pentru a ajunge acolo, trebuie să străbateţi o distanţă de 12 km, de la Târgovişte pe drumul spre Bucureşti. În aceste lacuri, puteţi prinde crap, caras, biban, fitofag, somn şi novac.

La Lazuri, în lacurile 2 şi 3, la 8 km de Târgovişte, puteţi prinde crap, şalău, cteno, caras şi fitofag. Taxa este de 30 de lei pentru 12 ore şi de 50 de lei pentru 24 de ore. Lacurile sunt înconjurate de vegetaţie, sălcii şi papură. Puietul şi reproducătorii trebuie să ajungă înapoi în apă, pentru repopularea lacului.

Ceva mai departe, la Colacu, lângă Răcari, veţi găsi un alt loc numai bun de pescuit, la Săbieşti. Pentru 12 ore, scoateţi din buzunar 40 de lei. Aici, găsiţi din belşug ten, crap, biban, fitofag şi caras.

Trei bălţi la Găeşti

La Găeşti, la 30 km de Târgovişte, se află trei bălţi rezultate în urma excavaţiilor de tip balastieră. Taxa este între 20 şi 40 de lei pe zi. În zonă, se poate ajunge fie de la Ioneşti, de la podul peste Argeş se face la stânga pe drumul spre balastieră, fie de la Găeşti se trece podul peste pârâul Potop, se traversează calea ferată, iar la 300  de metri este balta.

Pescarii spun că momeala care a dat cele mai bune rezultate aici este mămăliga. Se prinde foarte bine şi la pufarini sau porumb de conservă. În cârlig, aţi putea găsi caras, crap, salonta sau cteno.

Cam aceleaşi specii de peşti găsiţi pe balta privată Bărbuceanu de la Niculeşti. Drumul e satisfăcător şi se poate pescui şi noaptea. După ce ieşiţi din sat, pe partea stângă, veţi vedea balta. Veţi avea de plătit 40 de lei pentru 12 ore.

Mai întâi, cumpărăturile

Momeală  puteţi găsi la unul dintre magazinele de profil şi puteţi lua atât cât vă permite buzunarul. Conform statisticilor, porumbul reprezintă cea mai eficientă momeală şi nadă pentru pescuitul crapului, fiind la îndemâna oricui. Un borcan de porumb costă în jur de 5 lei. Dacă vreţi să plantaţi o nadă, trebuie să mai scoateţi din buzunar 3,5 lei. Pufarinii costă de la 4,5 lei, iar o sticluţă cu aromă specială pentru a atrage peştii, în jur de 3 lei.

Preţul unei mulinete porneşte de la 40 de lei, o vargă o puteţi găsi şi cu 15 lei, cârligele costă de la 4 lei bucata, iar pentru o plută veţi plăti de la 2 lei în sus. Cei care vor o lansetă telescopică trebuie să fie pregătiţi să scoată din buzunar cel puţin 30 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite