Târgovişte: Relaxare în mijlocul naturii, la Cabana Bolovani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul cinegetic de la Bolovani este destinat creşterii mistreţilor. Cabana Bolovani este alegerea perfectă pentru un weekend. Aceasta este situată în partea sudică a judeţului Dâmboviţa, în pădurea Bolovani din satul Cornăţelu, la numai 25 de kilometri de oraşul Târgovişte.

Cabana a fost construită pentru a deservi complexul cinegetic Bolovani, întins pe o suprafaţă de 402 hectare şi administrat de Ocolul Silvic Răcari. Cabana Bolovani, reprezintă o ofertă tentantă pentru petrecerea timpului liber într-un mediu lipsit de agitaţia şi poluarea din oraş.

Căi de acces

La cabană se poate ajunge foarte uşor cu maşina, din şoseaua naţională Bucureşti – Răcari – Târgovişte  (DN71) în dreptul localităţii Crângaşi, la aproximativ 25 de kilometri de Târgovişte se intră pe drumul comunal spre Bolovani (cca 300 de metri) şi apoi drum forestier (2km). Intrarea este situată pe partea stângă pentru sensul de circulaţie dinspre Târgovişte.

Pădurea Bolovani, un paradis pentru vânători

Cu o suprafaţă de 402 hectare, complexul cinegetic Bolovani a fost înfiinţat în anul 1978 şi este destinat creşterii intensive a mistreţilor în scopul practicării vânătorii comerciale, efectivul actual fiind de 120 de exemplare. De asemenea, în interiorul ţarcului este colonizat un efectiv de 40 de cerbi lopătari, introduşi în zonă la sfârşitul anilor ’80.

Fondul de vânătoare este administrat de Direcţia Silvică Târgovişte prin Ocolul Silvic Răcari, iar printre speciile de interes se numără: sitarul, prepeliţa, potârnichea, fazanul, iepurele, căpriorul, cerbul lopătar şi mistreţul.

Cei care aleg să îşi petreacă un sfârşit de săptămână agreabil trebuie să ştie că de aici pot vizita şi rezervaţia de zimbri de la Neagra, Ocolul Silvic Bucşani, situată la circa 30 de kilometri şi care adăposteşte cel mai mare efectiv de zimbri în libertate din România, 37 la număr.

Facilităţi pentru toată lumea

Cabana Bolovani, dispune de un număr de zece locuri de cazare în camere duble, dotate cu televiziune prin satelit, două sufragerii cu capacitate de 40 respectiv 10 locuri, bucătărie utilată şi de un foişor unde se poate face grătar. De asemenea, iubitorii de mişcare se pot bucura de terenuri de tenis, handbal şi minifotbal.

Turiştii mai trebuie să ştie că pentru un loc în camera dublă se plăteşte suma de 200 de lei pe noapte iar întreaga cabană poate fi închiriată pentru suma de 1000 de lei pe noapte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite