Recunoştinţă. Elevi ai Şcolii de Arte "Octav Enigărescu" au fost premiaţi de maltezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentul a fost răsplătit. Cinci copii de la Şcoala de Arte "Octav Enigărescu" au fost premiaţi de membrii Serviciului de Ajutor Maltez din Târgovişte pentru talentul lor în domeniul picturii.

Copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, au primit premii constând în diplome, cărţi de artă, materiale necesare picturii dar şi o sumă de 100 de lei. "Este obligatoriu să ne ocupăm de tinerele talente. Dacă nu îi ajutăm noi, nu are cine să o facă. Este foarte greu să se găsească acum persoane fizice care să ajute copiii buni. Pe noi ne interesează arta, măreţia şi talentul. Tot ce înseamnă talent trebuie sponsorizat", a declarat pentru „Adevărul de Seară”, Aurel Stănilă, membru al Serviciului de Ajutor Maltez.

Cei cinci copii sunt de la clasa de artă modernă a profesorului Mihai Şerbănescu şi au câştigat locul I la nivel naţional. Şcoala de Arte "Octav Enigărescu", la care învaţă elevii, este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune şcoli de acest gen din ţară. "Meritau mult mai mulţi copii să fie premiaţi, dar doar atât s-a putut. Toţi au primit acelaşi premiu şi sunt din anul întâi, doi sau trei. Sunt copii foarte talentaţi", mărturiseşte Mihai Şerbănescu, profesorul celor cinci copii.

Membrii Serviciului de Ajutor Maltez din Târgovişte vor avea grijă ca şi pe viitor, copiii talentaţi să primească atenţia cuvenită şi să fie răsplătiţi pentru rezultatele obţinute în diverse domenii, dar şi pentru creativitatea lor. „Noi am acordat acum pentru prima oară «Premiul Maltez», care îi vizează pe tinerii talentaţi. La această primă ediţie ne-am gândit să răsplătim elevi ai Şcolii de Arte «Bălaşa Doamna», anul viitor vom premia literatura, iar apoi altele şi altele. Creativitatea trebuie răsplătită”, adaugă Aurel Stănilă.

Copiii au venit însoţiţi de părinţi, care au fost încântaţi că meritele micuţilor au fost observate şi răsplătite de cineva. „Toţi sunt copii buni şi minunaţi, profesorul Mihai Şerbănescu face treabă bun, în mâinile lui talentele copiilor sunt şlefuite. Este un om deosebit şi îi ajută pe copii să creeze şi să obţină rezultate bune în pictură”, spune mama unei fetiţe premiate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite