Rectificare bugetară: Primăriile din Dâmboviţa rămân fără banii de investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţiile locale din judeţ aşteptau sprijin din partea Guvernului ca să poată depăşi criza financiară în care s-au afundat, dar se văd nevoite să renunţe la mare parte din banii care le fuseseră alocaţi pentru trimestrul IV. Le place sau nu, rectificarea trebuie acceptată.

„Dacă nu aprobăm acest proiect de hotărâre, primăriile nu vor mai putea face cheltuieli după data de 1 octombrie. Li se blochează conturile”, a dezvăluit preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, condiţia imperativă impusă de Guvern. „Banii aceştia se referă la investiţii, nu la cei pentru funcţionare. Vă garantez că în perioada următoare suma care va fi distribuită pentru proiecte va fi cel puţin dublă. Voi face toate diligenţele pentru a recupera în cursul acestui an a fondurilor pierdute prin rectificarea bugetară”, spune Florin Popescu.

Nu aprobă rectificarea, li se blochează conturile
Momentan, consilierii judeţeni au decis să amâne discutarea proiectului de hotărâre privind repartizarea influenţelor rezultate din rectificarea bugetului de stat pe anul 2010. Şi-au dat timp ca să negocieze de la cine taie mai mult. Cert este că finalitatea va fi aceeaşi. Primăriile din Dâmboviţa trebuie să renunţe la 5.555 de mii de lei, reprezentând sume defalcate din TVA, şi la 65 de mii de lei, reprezentând sume defalcate din cota de 22% din impozitul de venit. Conform proiectului de rectificare, Primăria Bucşani trebuie să renunţe la cei mai mulţi bani, respectiv 282 de mii de lei. Primarul Constantin Niţă ne-a declarat că va fi jale. Administraţia locală nu va mai avea fonduri pentru salariile funcţionarilor, ale angajaţilor de la Centrul Social şi nici pentru sprijinirea persoanelor nevoiaşe, beneficiare ale Legii venitului minim garantat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite