Târgovişte: Record de căsătorii în luna august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Record de căsătorii în luna august
Târgovişte: Record de căsătorii în luna august

Aproximativ 30% din căsătoriile care au avut loc până acum se oficiază în această lună. În total, în cele două weekend-uri de după postul Sfintei Marii au fost programate aproape 80 de căsătorii. În acest sfârşit de săptămână vor spune „DA” aproape 30 de cupluri.

Foarte multe cupluri aleg să se căsătorească în luna august. Pentru angajaţii Stării Civile este o perioadă plină, iar sfârşiturile de săptămână le petrec la Casa de Căsătorii, pentru a face faţă numărului mare de tineri care s-au hotărât să-şi întemeieze o familie.

Şeful Biroului Stării Civile din cadrul Primăriei Târgovişte, Aurelia Marin, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că aglomeraţie mare este şi astăzi, având în vedere că până la ora 17.30 au fost programate 19 căsătorii. Mâine îşi vor întemeia o familie doar 8 cupluri. Sfârşitul de săptămână trecut a fost cel mai aglomerat cu 43 de căsătorii oficiate.

O explicaţie mare a numărului mare de căsătorii în această lună este faptul că este luna concediilor şi pentru românii din străinătate. „În august vin dâmboviţenii aflaţi la muncă în străinătate în ţară şi îşi programează acum căsătoriile”, a declarat Aurelia Marin.

125 de căsătorii programate în această lună

La Biroul Stării Civile din cadrul Primăriei Târgovişte sunt înregistrate, până în prezent, 460 de căsătorii. Dacă în luna mai 62 de cupluri şi-au unit destinele, în această lună vor fi oficiate 125 de căsătorii. Numărul ar putea să crească având în vedere că luna nu s-a încheiat, iar pănă la  la sfârşitul săptămânii viitoare probabil că vor mai exista cereri.

Luna august preferată pentru vremea frumoasă

Violeta Grigore a împlinit zilele trecute şapte ani de la căsătorie. Îşi aminteşte că a ales această lună pentru vremea frumoasă, dar şi pentru că părinţii ei, care munceau în Spania, nu puteau veni în ţară decât în această perioadă.

„Planificasem nunta cu multe luni înainte, iar părinţii mei puteau veni în ţară doar în august. În plus, în această lună este şi vreme frumoasă şi plouă puţin, aşa că pot spune că am avut nunta pe care am visat-o”, îşi aminteşte Violeta.

Restaurante pline în august

La cele mai multe restaurante din Târgovişte, mai ales cele din centrul oraşului, nu mai sunt locuri încă de anul trecut. Aşa se întâmplă cu restaurantul Hotelului Dâmboviţa unde până la sfârşitul anului locuri sunt ocupate în întregime, atât pentru sâmbete, cât şi pentru duminici. De altfel, cererile au fost făcute încă din luna august a anului trecut.

Nici restaurantul King nu mai are locuri disponibile în această lună. Mai sunt însă ceva speranţe pentru cei care aleg să se căsătorească lunile următoare. Aceeaşi situaţie este şi la restaurantul Italian Life din Târgovişte, unde aveţi ceva şanse dacă vă căsătoriţi într-o zi de duminică.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite