Reabilitare. Un deţinut de la Mărgineni va avea un loc de muncă atunci când se va libera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinutul Niţă Eugen va fi primit într-o fabrică din Pucioasa, locul pe care l-a „părăsit” atunci când a fost arestat. Ieri, a avut loc Bursa Locurilor de Muncă special organizată pentru deţinuţii de la Penitenciarul Mărgineni. El a fost singura persoană angajată pe loc.

Cea care i-a dat viaţă l-a băgat la închisoare în urma unor divergenţe în familie, însă conducerea firmei la care lucra l-a căutat în detenţie şi i-a oferit din nou şansa la viaţă. Niţă Eugen are de stat după gratii doar trei luni iar când se va libera îşi va relua locul printre colegii de la o fabrică specializată pe produse chimice din Pucioasa. „Băiatul acesta a mai lucrat pe la noi şi l-am primit înapoi pentru că noi nu am avut probleme cu el niciodată. A fost chiar un angajat model, muncea mult şi îşi vedea de treabă. Mama lui l-a dat în judecată pentru neplata unor cheltuieli. Trei luni a primit pedeapsa”, a declarat Bălanu Ramona, director executiv al firmei Jalutex.

Eugen, în vârstă de 44 de ani, a avut divergenţe cu mama sa multă vreme. Ea l-a dat afară din casă pe motiv că nu i-a plătit chiria şi l-a dat şi în jduecată. Acum, colegii de la Pucioasa sunt singurii care îi mai sunt aproape. „Cunoaşte colectivul de aici pentru a lucrat de mai bine de doi ani. Colegii s-au declarat încântaţi cînd au auzit că Eugen vine din nou pritre ei. Abia aşteaptă să-l revadă şi îl primesc cu braţele deschise. Le-a părut foarte rău atunci când a fost arestat, mai ales că acest conflict venea din partea mamei sale. Dar asta e, bine că acum va reveni printre noi. Miercurea viitoare se va libera”, a declarat Bălanu Ramona, director executiv al firmei Jalutex.

Un singur deţinut angajat

La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni a avut loc, ieri, Bursa Locurilor de Muncă pentru deţinuţi. Niţă Eugen îşi va relua locul la secţia „depozitare, produse finite” a firmei din Pucioas, peste numai două luni. El este singurul deţinut de la Mărgineni care a reuţit să se angajeze în urma bursei de ieri.

Acest eveniment a reprezintat o premieră pentru AJOFM Dâmboviţa. Participanţii au putut opta pentru ofertele prezentate de cei opt agenţi economici care au confirmat participarea la această acţiune. Angajatorii au oferit atât locuri de muncă pentru cei calificaţi, tinichigii, mecanici auto, tâmplari, cât şi pentru cei necalificaţi. „Este o premieră pentru AJOFM. Agenţii economici care au venit la bursă au oferit 21 de locuri de muncă pentru 17 participanţi”, a declarat Cătălin Niculae, directorul AJOFM Dâmboviţa.



Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite