„Războiul mondial aviatic”, câştigat de trei tineri de la Aeromodel Club „Henri Coandă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia s-au impus la Campionatul Mondial de Micromodele în faţa americanilor, francezilor şi a germanilor, reuşind o performanţă unică pentru judeţ. Eduard Moraru, Alexandru Vişan şi Mihnea Ştefan, coordonaţi de profesorul Radu Foamete, au reprezentat cu succes naţionala României de micromodele şi vor să obţină rezultate bune şi anul viitor, la Campionatul European.

Trei copii de la Aeromodel Club “Henri Coandă” din Pucioasa, componenţi ai lotului naţional al României,  au câştigat Cupa Mondială de Micromodele, care s-a organizat la Belgrad, în Serbia. Eduard Moraru, Alexandru Vişan şi Mihnea Ştefan, cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani, sunt cei trei tineri care au reuşit o performanţă unică pentru clubul de aeromodele dâmboviţean. “De 57 de ani aşteptam un asemenea rezultat. Am reuşit o performanţă unică şi greu de egalat pe viitor, nu se ştie când vom mai reuşi să ieşim campioni mondiali. Am mai câştigat noi Cupa României, am mai ieşit campioni naţionali, dar niciodată nu am reuşit o asemenea performanţă”, mărturiseşte Radu Foamete, coordonatorul cercului de micromodele.
La Campionatul Mondial au fost prezente 24 de ţări, printre care s-au numărat S.U.A., Japonia, Germania, Franţa sau Anglia. Cu asemenea concurenţă, elevii lui Radu Foamete nu sperau să obţină titlul mondial. „Noi ne gândeam la un loc 3-4, acesta a fost obiectivul nostru, dar nu speram să ieşim campioni mondiali. La începutul competiţiei ne temeam de americani, ei sunt cei mai buni la seniori şi au şi un lot puternic de juniori. În acest an am fost mai pregătiţi. Ne-am bătut cu Franţa şi Lituania pentru câştigarea Campionatului Mondial”, adaugă acesta.

Francezii au promis revanşa

Cei trei campioni mondiali sunt în culmea fericirii că au reuşit să obţină o performanţă care a confirmat că modeliştii din Dâmboviţa sunt cei mai buni din ţară. “Copiii sunt foarte entuziaşti şi anul viitor vor să participe la Campionatul European. Sperăm să facem o figură frumoasă şi acolo, să ne clasăm în primele trei locuri. Au fost emoţionaţi când s-a ridicat steagul României pe cel mai înalt catarg”, spune Radu Foamete, care în acest an a fost antrenorul reprezentativei României de micromodele.
Francezii sunt supăraţi că nu au reuşit să câştige titlul mondial în faţa românilor şi au promis că îşi vor lua revanşa anul viitor, la Campionatul European care se va organiza tot la Belgrad. “La Campionatul European o să fie foarte greu pentru că francezii deja ne-au ameninţat că ne vor bate, că ne vor «aranja», iar noi le-am spus că la anul îi vom bate din nou”, mărturiseşte dâmboviţeanul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite