Râurile din Dâmboviţa, poluate cu ape uzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci staţii de epurare din judeţ - Târgovişte Nord şi Sud, Pucioasa, Fieni şi Titu - deversează în râuri ape uzate!

Aceasta este concluzia care se desprinde urmare expertizelor de calitate efectuate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa în vederea aprecierii gradului de conformare al staţiilor de epurare ape uzate orăşeneşti cu cerinţele din autorizaţiile de mediu. „Din expertizele efectuate, se constată depăşiri fracvente la o serie de indicatori specifici apelor uzate: amoniu, detergenţi, oxidabilitate, materii în suspensie, fosfor. În punctul de prelevare situat în aval de staţiile de epurare Târgovişte Nord şi Sud, s-a constatat depăşirea valorii limită admisă pentru clasa I de calitate la indicatorul consum chimic de oxigen”, a declarat Elena Ivaşcu, director executiv interimar la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa.

140 de milioane de euro pentru infrastructura de ape uzate
La finalul lunii iulie, la Târgovişte a fost semnat contractul pentru finanţarea proiectului de mediu „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, a cărui valoare depăşeşte 140 de milioane de euro. Banii europeni vor fi folosiţi pentru tratarea şi distribuţia apei potabile, precum şi pentru colectarea şi tratarea apelor uzate din municipiul Târgovişte şi localităţile Moreni, Găeşti, Pucioasa, Fieni, Titu, Brăneşti, Răzvad, Dragomireşti şi Moroieni. Proiectul se va derula în următorii 3 ani şi reprezintă cea mai mare investiţie realizată prin fonduri europene în judeţul Dâmboviţa. Abia la finalul implementării acestui proiect râurile din judeţ nu vor mai fi poluate cu ape uzate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite