Răţuştele mandarin te ajută să te măriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răţuştele mandarin costă 7 lei
Răţuştele mandarin costă 7 lei

Târgoviştenii îşi pot achiziţiona asemenea decoraţiuni de la magazinul chinezesc din Scuarul Primăriei. Comercianţii au la vânzare nu doar bijuterii cu pietre semipreţioase sau statuete din cultura chinezească, ci şi cărţi despre cunoaşterea de sine.

Dacă mergi la pas pe lângă statuia lui Mihai Viteazul, aflată pe Platoul de la Casa Sindicatelor, şi intri în Scuarul Primăriei, dai cu ochii de un magazin chinezesc care te ademeneşte să deschizi uşa. Un miros plăcut te întâmpină chiar după ce-i treci pragul şi te trezesţi înconjurat de fascinanta lume a feng-shui-ului. De la bijuterii cu pietre semipreţioase, statuete decorative, fiecare cu semnificaţia ei, şi până la cărţi ezoterice, toate acestea se găsesc pe rafturile frumos aranjate. „Magazinul a fost foarte bine primit de către târgovişteni. Obiectele feng-shui chiar au o anumită influenţă asupra psihicului, dau o stare de bine. Eu lucrez aici de anul trecut de la deschidere, din 1 iunie, şi chiar mă simt altfel, foarte relaxată şi trăiesc în foarte multă armonie. Poate şi datorită faptului că sunt înconjurată de atâtea pietre şi statuete, simboluri ale spiritualităţii chinezeşti”, ne-a povestit, entuziasmată, Alina Cucu, vânzătoare. 

Broasca cu trei picioare te umple de bani


Reprezentanţii magazinului spun că cele mai căutate sunt obiectele aducătoare de noroc, de bani şi de dragoste. „În cultura chinezilor, broaştele râioase, făcute din răşină, bronz sau jad reprezintă sporul banilor. Acestea se vând foarte bine şi la noi, mai ales acum, că este criză financiară. Târgoviştenii chiar cred în asta şi probabil că le ridică moralul şi le dă speranţa că următoarea zi va fi întotdeauna mai bună”, ne-a mărturisit Alina. Şi cum pe lângă bani oamenii au nevoie şi de dragoste, răţuştele mandarine par a fi cele mai potrivite când vine vorba de găsirea sufletului pereche. „Am venit special să îmi cumpăr aceste răţuşte, deoarece am auzit că aduc noroc în dragoste. Am o relaţie de aproape doi ani şi se spune că răţuştele acestea aduc armonie în viaţa de cuplu, sau chiar contribuie la oficializarea unei relaţii. Cine ştie, poate curând o să îmbrac rochia de mireasă”, ne-a spus Raluca Firu, o clientă pe care am întâlnit-o în magazinul de feng – shui.

Fie că este vorba despre dragoste sau despre bani, târgoviştenii nu se dau înapoi nici când vine vorba despre bunăstare, mulţi dintre ei achiziţionându-şi pomul bunăstării, făcut din ametist şi quartz roz. Comercianţii spun că ar fi bine ca un astfel de obiect să facă parte din decorul fiecărei case.

Armonie pentru toate buzunarele

Cele mai ieftine obiect feng-shui care poate fi achiziţionate sunt cele din brad sau jad, iar cele mai scumpe sunt cele din bronz şi pietre semipreţioase. Preţurile decoraţiunilor feng – shui pornesc de la 2 lei şi pot urca până la suma de 300 de lei, în funcţie de calitatea, importanţa şi mărimea obiectului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite