Târgovişte: A vrut să-i dea foc primarului de la Răcari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: A vrut să-i dea foc primarului de la Răcari
Târgovişte: A vrut să-i dea foc primarului de la Răcari

Primarul oraşului dâmboviţean Răcari a fost la un pas să ardă de viu, după ce un localnic a intrat, ieri, în biroul său, l-a stropit cu benzină şi a încercat să-i dea foc. Edilul a scăpat doar după intervenţia angajaţilor primăriei, reuşind să fugă din birou.

Primarul oraşului Răcari, Marius Florin Caraveţeanu, a declarat pentru “Adevărul de Seară” că nu este prima dată când are probleme cu acest localnic. El a povestit că a fost înjurat la telefon, a fost ameninţat verbal, dar nu s-a gândit că lucrurile vor merge atât de departe.

“L-am înţeles că are probleme în familie. Fiul său a rămas în urmă cu doi ani fără un picior şi la preluarea mandatului m-a rugat să-l ajut să facă rost de o proteză de 50.000 de euro. Am încercat pe la toate forurile abilitate şi nu am reuşit să strâng decât 5.000 de euro, bani pe care nu ştiu cum i-a folosit”, a precizat Caraveţeanu.

Scandalul a pornit de la o solicitare nerezolvată

Primarul spune că agresorul, T.Florea, în vârstă de 46 de ani, era acum nemulţumit că nu i-a acordat o cerere de scutire de impozit pentru locuinţă. Edilul a explicat că nu putea face acest lucru, întrucât imobilul se află pe numele agresorului şi nu pe numele fiului acestuia, care are certificat de handicap, astfel scutirea cerută nu are bază legală.

Edilul s-a trezit cu T.Florea în birou şi, după ce acesta i-a reproşat că nu vrea să îl ajute, a scos din sacosă o sticlă de motorină cu care l-a stropit. Mai mult, avea în mână o brichetă şi ameninţa că îi va da foc. Alertate de strigătele primarului, cele două secretare au intrat în birou şi au reuşit să-l îndepărteze pe agresor cu ajutorul forţelor de ordine chemate la faţa locului.

Agresorul îl acuză pe primar

La rândul său. T.Florea, a declarat că primarul a fost cel care i-a aruncat cu un lichid în faţă, precizând că problemele sale nu îşi găsesc rezolvare.

“M-am dus să-l întreb de ce nu îmi aprobă şi mie scutirea asta. A zis că nu îmi aprobă, că ce, sunt şmecher în comuna asta? M-am dus la el şi i-am zis că-mi dau foc, iar el mi-a aruncat cu un lichid în faţă. În 2008 s-a rugat de mine să-i dau 200 de milioane şi l-am ajutat, că mi-a zis că-i cumpără proteză performantă copilului meu, dar nici până azi nu s-a întâmplat”, a adăugat T.Florea.

image



T.Florea. foto: Iulian Canache

Cercetat pentru ultraj

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, bărbatul a fost dus  la sediul poliţiei din Răcari, unde s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele lui T.Florea a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ultraj şi tentativă la infracţiunea de distrugere prin incendiere, dosarul fiind declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite