România lui 2011: Focar de râie lângă o şcoală din Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câinii plini de bube se plimbă nestingheriţi pe lângă Şcoala Generală “Şerban Cioculescu”. Elevii sunt permanent în pericol de îmbolnăvire însă municipalitatea are mâinile legate şi nu poate lua câinii din zonă, din cauza iubitorilor de animale, care se opun vehement atunci când hingherii îşi fac apariţia.

Zeci de câini fără stăpân, plini de bube şi fără blană, bolnavi de raie, se plimbă în voie, în fiecare zi, printre elevii şi locatarii din zona Şcolii Generale “Şerban Cioculescu” din Găeşti. Chiar dacă oamenii din zonă spun că râia se poate transmite oricând la oameni, autorităţile spun că până în prezent, nu a fost primită nicio sesizare cu privire la aceasta problemă.



“Lumea de aici riscă să se îmbolnăvească. Pe lângă asta sunt şi periculoşi. Doar popa te mai vindecă de râie dacă te îmbolnăveşti. Nu e normal să se plimbe aşa pe aici, pe unde sunt şi copii. Cu animalele astea nu e de joacă. Eu am cinci operaţii pe piciorul stâng şi dacă mă mai muşcă şi un câine, am terminat-o. Primăria ar trebui să îi adune, dar nici primarul şi nici DSP-ul nu se sinchisesc”, ne-a declarat un localnic.

Iubitorii de animale, un obstacol de netrecut

Edilul şef al oraşului Găeşti ne-a prezentat o situaţie des întâlnită în mai toate oraşele din ţară: “de fiecare dată când  hingheriii au încercat să adune câinii comunitari, locatarii care îi hrănesc s-au opus vehement”. “Deocamdată primăria nu s-a ocupat de acest lucru pentru că cetăţenii sunt împărţiţi în două tabere: unii care iubesc animalele iar alţii care nu îi iubesc. Până nu se vor înţelege în ce mod trebuie să acţionăm asupra acestei probleme, nu putem face nimic. Aşteptăm propuneri din partea ambelor tabere. Până acum nu am avut nicio sesizare scrisă cum că unii câini ar fi bolnavi de râie”, a declarat Alexandru Toader, primarul  oraşului Găeşti.



Câinii sunt aduşi din localităţile învecinate


Pe de altă parte, spune edilul, foarte mulţi câini comunitari sunt aduşi de oamenii din localităţile învecinate şi abandonaţi în Găeşti. “Este un pericol, dar atât timp cât localităţile de lângă noi nu îşi vor rezolva şi ele problema câinilor, nu vom ajunge nicăieri. La noi este verificat. Locuitorii din 16 comune de lângă Găeşti, vin la oborul săptămânal cu căruţa plină de tot ce nu le mai trebuie: câini şi pisici. Normal, toate animalele vin către centrul oraşului, unde sunt tomberoanele de gunoi”, mai spune Alexandru Toader.

Autorităţile au promis că în cel mai scurt timp vor demara o acţiune de strângere a animalelor bolnave.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite