REGLARE DE CONTURI! Un locotenent al lui Ghenosu avea ordin să îl elimine pe Ungureanu, pe scările Tribunalului Dâmboviţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 22 de ani, din Târgovişte, membru al Grupării Ghenosu, a pus pe jar autorităţile, după ce a fost prins, ieri, în faţa Tribunalului Dâmboviţa, având asupra sa un pistol. Oamenii legii aveau informaţii că acesta urma să îl împuşte pe Nelu Ungureanu.

UPDATE ORA 20:00: Ionuţ Cobianu a primit la Tribunalul Prahova mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE: Locotenentul lui Ghenosu, Ionuţ Cobianu, nu a recunoscut, la audierile de la DIICOT, că urma să îl lichideze pe Ion Honciu, zis "Nelu Ungureanu". Acesta a mai spus că arma a găsit-o într-un tufiş de la marginea Târgoviştei şi că urma să o arunce.

UPDATE: Anchetatorii spun că Nelu Ungureanu, cel care trebuia lichidat din ordinul lui Ghenosu, a sosit la Tribunalul Dâmboviţa la cinci minute după ce a fost capturat Cobianu, care avea asupra sa un pistol Makarov, de calibru 9 milimetri

UPDATE: Confruntarea dintre Ghenosu şi Ungureanu: Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de tulburarea liniştii şi ordinii publice şi ultraj contra bunelor moravuri, după ce în data de opt martie  2009, au fost implicaţi într-un scandal în care s-au folosit şi arme. Trei tineri, printre care şi un minor de 15 ani, au fost răniţi, în altercaţie. Incidentul a avut loc în faţa unei case de pariuri sportive din municipiul Târgovişte. Aproape 15 persoane au fost conduse în acea seară la Poliţia municipiului Târgovişte pentru a fi interogate.

UPDATE, ORA 12.44: La audieri, Cobianu le-a spus procurorilor că tocmai se pregătea să arunce pistolul care a fost găsit asupra lui.

UPDATE, ora 12.05: Ionuţ Cobianu, zis „Nas" este audiat la această oră, la sediul D.I.I.C.O.T. Ploieşti.

Ion Honciu, zis şi “Honciu Tinchii” sau “Nelu Ungureanu” urma să se prezinte la Tribunalul Dâmboviţa pentru un recurs în dosarul în care el şi Florin Ghinea, zis “Ghenosu”, sunt acuzaţi de încăierare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Cei doi s-au luat la bătaie, acum doi ani, în incinta unei săli de pariuri sportive din Târgovişte, acolo unde s-au tras şi focuri de armă.

Existau informaţii că Ionuţ Cobianu Mitroi, în vârstă de 22 de ani urma să îl lichideze pe Nelu Ungureanu. Venise înarmat cu un pistol Makarov, de calibrul 9 milimetri.




“În baza unor date şi informaţii, poliţiştii dâmboviţeni au identificat şi reţinut în zona Tribunalului Dâmboviţa, un tânăr în vârstă de 22 de ani, care avea asupra sa, un pistol şi muniţia aferentă. În urma expertizei s-a stabilit faptul că face parte din categoria armelor letale şi era în stare de funcţionare”, a declarat comisarul Mihaela Savu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Specialiştii de la Serviciul Arme şi Muniţii au stabilit că pistolarul avea asupra sa şase cartuşe, dintre care cinci în încărcător şi unul pe ţeavă. “În interiorul Tribunalului nu s-a întâmplat absolut nimic. Dosarul s-a amânat pentru data de 24 iunie, întrucât, Florin Ghinea a cerut mai multe probe”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, judecătorul Gheorghe Popescu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dâmboviţa.



Luat la întrebări de oamenii legii, Ionuţ Cobianu Mitroi a declarat că doar se plimba prin faţa Tribunalului. “Nu aveam treabă cu nimeni. Arma am găsit-o pe un câmp. Urma să arunc arma. Nu ştiu dacă avea gloanţe că aşa am găsit-o”, a declarat pistolarul.

Pentru că nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor, Cobianu riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 10 ani de închisoare. Acesta mai este acuzat într-un dosar de crimă organizată cercetat de D.I.I.C.O.T. Ploieşti şi avea deja interdicţia de a nu părăsi localitatea precum şi interdicţia de a deţine sau purta o categorie de arme, emisă în dosarul 147/D/P/2010. De altfel, cazul a fost preluat din nou de procurorii D.I.I.C.O.T. Ploieşti.

image
image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite